Zafer
•Uyuşturucu kullanan ve satanların parmaklarını kırıp öyle salsınlar bak bidsha satabiliyomu dsha önceki yıllarda olduğu gibi balyoz ekibi kurup yakalan şerefsizlerin elini kolunu kırıp kuytu köşe bi yere atıverecekler mum olurlar mum
Karabük Merkez ve İlçeler’de, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı Ekipleri’nin koordineli bir şekilde yürüttüğü operasyonlarla, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına karşı kararlı bir mücadele sergilenirken, yapılan operasyonlarda birçok uyuşturucu madde ele geçirilmesi uyuşturucu kullanımındaki artışı gözler önüne seriyor.
Son aylarda Karabük’te uyuşturucu kullanımında ciddi bir artış gözleniyor. İl genelinde, özellikle şehir merkezi ve ilçelerde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar bu durumu doğrular nitelikte. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürürken, Karabük’te düzenlenen operasyonlarda, önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu operasyonlarda esrar, sentetik uyuşturucular ve haplar gibi tehlikeli maddelere el konuldu. Operasyonlar sonucu yakalanan ve adli mercilere sevk edilen şüphelilerden birçoğu, maalesef tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Bu durum, toplumda endişelere yol açarken, vatandaşlar daha sert yaptırımların uygulanması gerektiğini savunuyor. Özellikle gençlerin bu maddelere erişiminin engellenmesi adına daha kararlı ve kapsamlı adımlar atılması bekleniyor.
VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE ÇAĞRI
Karabük halkı, artan uyuşturucu kullanımı ve ticaretine karşı duyduğu endişeyi sık sık dile getiriyor. Özellikle okulların ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde denetimlerin artırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden daha fazla önlem alınmasını talep ediyor.
Uyuşturucu kullanımının önüne geçebilmek için sadece kolluk kuvvetlerinin değil, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının, ailelerin ve okulların da sürece aktif olarak dahil edilmesi gerektiği vurgulanırken, Yetkililer ise yaptıkları açıklamada, bu tehlikeli eğilimin önüne geçmek için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
Gazetemizde daha önce yer alan “Yenişehir Merdivenleri Bakımsızlıktan Kullanılamaz Halde” haberinin ardından Karabük Belediyesi harekete geçti. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de dikkate alan belediye ekipleri, bölgede kapsamlı bir onarım çalışması başlattı.
Uzun süredir bakımsızlık nedeniyle kırık basamaklarla dikkat çeken Yenişehir Merdivenleri, artık güvenli bir şekilde kullanılamaz durumdaydı. Konuyla ilgili gazetemizde yayımlanan haberin ardından Karabük Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın güvenliğini ön planda tutuyoruz. Yenişehir Merdivenleri’nde başlattığımız onarım çalışmaları kapsamında basamaklar yenilenecek ve çevre düzenlemesi yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yenişehir bölgesinde yaya ulaşımının çok daha güvenli ve konforlu hale gelmesi bekleniyor. Mahalle sakinleri ise duyarlılıklarından dolayı belediyeye teşekkür etti.
Zafer
•Uyuşturucu kullanan ve satanların parmaklarını kırıp öyle salsınlar bak bidsha satabiliyomu dsha önceki yıllarda olduğu gibi balyoz ekibi kurup yakalan şerefsizlerin elini kolunu kırıp kuytu köşe bi yere atıverecekler mum olurlar mum