Reklam
Reklam
78 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Mayıs, 2025 14:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Üreme Sağlığı Eğitimi Tamamlandı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından anne ve bebek ölümlerini önlemeye yönelik yürütülen hizmet içi eğitimler kapsamında, Üreme Sağlığı Eğitim Programı başarıyla tamamlandı.

Türkiye genelinde uygulanan ve beş modülden oluşan program, Karabük’te Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı (ÇEKÜS) Birimi tarafından organize edildi.

Eğitim sürecinde, alanında uzman Üreme Sağlığı İl Eğitimcileri tarafından sağlık çalışanlarına teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Katılımcılar, üreme sağlığı alanındaki güncel bilgi ve uygulamalara dair kapsamlı bir eğitimden geçti. Beş modülü de başarıyla tamamlayan sağlık personeline sertifikaları, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından düzenlenen törenle verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, üreme sağlığı konusundaki eğitim ve farkındalık çalışmalarının önümüzdeki dönemde de aralıksız sürdürüleceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta kelkit cayi tasti koyu su basti pkEK2nJ8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta Kelkit Çayı taştı, köyü su bastı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde taşkın ve su baskınları yaşandı. Erbaa ilçesine bağlı Tepekışla köyünde taşkın suları ev ve seralara zarar verirken, vatandaşlar tedbir amacıyla köyü boşalttı.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde dereler ve çayların su seviyesinin yükselmesi ile su baskınları ve taşkınlar meydana geldi. Kelkit Çayı’nın taşması sonucu Erbaa ilçesine bağlı Tepekışla köyünde bazı evleri su bastı. Vatandaşlar tedbir amacıyla köyü boşaltırken, bazı işletmelerin önüne suyun ilerlemesini engellemek amacıyla topraktan set oluşturuldu. Bölgede bulunan seralar da taşkından etkilenerek su altında kaldı. Ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

“Bir umut bekliyoruz”

Köy sakinlerinden Sezgin Baş, evleri su bastığını söyleyerek, “Kelkit Çayı’nın taşması ve baraj kapaklarının açılması sonucu köyümüzdeki evleri su bastı. Çok şükür ahırımızda hayvanlarımız yoktu. Komşularımız ise hayvanlarını başka ahırlara taşıdı. Yetkililer, tedbir amacıyla evlerin boşaltılması için anonslar yapıyor. Suyun 1-1.5 metre kadar yükseleceğini söylüyorlar. Bir umut bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin