Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Aralık, 2024 12:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Ulusal Zincir ve Yerel Marketlere Denetim

Karabük genelinde yıl içinde 2595 işletmeye 3807 denetim gerçekleştirildiği ve bu işletmelerden 20 tanesine idari para cezası kesildiği ifade edilirken, 5 İşletme için de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenilirliğinin sağlanması, taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketici haklarının korunması ve haksız rekabetin engellenmesi amacıyla yıl boyunca kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. İl genelinde 20 gıda işletmesine idari para cezası uygulanırken, 5 işletme için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

2595 İŞLETMEDE 3807 DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karabük'teki merkez ve 5 ilçede, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı 20 gıda kontrol personeli tarafından toplamda 2467 işletmede denetim yapıldı. Bu kapsamda yıl boyunca 2595 işletmede 3807 denetim gerçekleştirilirken, uygunsuzluk tespit edilen 20 işletmeye idari para cezası kesildi. Ayrıca, 5 işletme hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

YASAL DÜZENLEMELERLE CEZALAR AĞIRLAŞTIRILDI

Taklit ve tağşişle mücadele kapsamında 7255 sayılı Kanun ile 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda yapılan değişiklikler sonucunda, yaptırımlar ağırlaştırıldı. Yeni düzenlemelerle, taklit ve tağşiş yapılmış ürünler piyasadan toplatılarak masraflar sorumlu kişilere yüklendi.

Ayrıca, 5996 sayılı Kanun kapsamında, laboratuvar sonuçlarıyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlerin üreticisi, markası ve parti numarası bilgileri kamuoyuna duyuruluyor. Bu duyurular, 2 Ekim 2024 tarihinden itibaren Güvenilir Gıda Platformu üzerinden güncel ve anlık olarak paylaşılıyor.

ZİNCİR MARKETLERDE DENETİM SÜRÜYOR

25 Kasım - 6 Aralık 2024 tarihleri arasında taklit ve tağşiş ürünlerin piyasadan toplatılması ve denetimlerin sıkılaştırılması için eş zamanlı resmi kontroller yapılmaya devam ediyor. Karabük genelindeki 152 zincir marketten 36'sı denetlenirken, herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığı bildirildi.

Yetkililer, vatandaşlardan şüpheli gördükleri gıda ürünlerini İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirmelerini istedi. Gıda güvenilirliği için denetimlerin aralıksız süreceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de Batı Karadeniz Ebeler Haftası sempozyumu düzenlendi

Karabük Üniversitesi Batı Karadeniz Ebeler Haftası Sempozyumu’na konut sahipliği yaptı.
Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın periyotlarında ebelerin toplum sağlığındaki kritik rolü ve liderlik maharetlerinin ehemmiyeti vurgulandı.
Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen aktiflik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı(ÜNİDES) kapsamında gerçekleştirildi.
Avucumdaki Nefes Ebelik Kulübü’nün Ebeler Haftası ve Ebeler Günü hasebiyle organize ettiği sempzoyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personelile öğrenciler katıldı.
"Kriz Vakitlerinde Ebelik: Umudu ve Hayatı Desteklemek" temasıyla düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın devirlerinde ebeliğin kıymeti çok taraflı olarak ele alındı.
Sempozyumun açılış konuşmasını ve birinci oturumun başkanlığını Doç. Dr. Reyhan Aydın Doğan yaptı. "Ebelikte Liderlik ve Kriz Yönetimi" başlıklı birinci oturumda konuşan Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ebelik mesleğinin yalnızca olağan devirlerde değil, afet ve kriz vakitlerinde da bayanlar ve çocuklar için hayati hizmetler sunduğunu söz etti. Bilhassa 6 Şubat Zelzelesi sonrasında ebelerin karşılaştığı zorluklara değinen Sayıner, bayanlara ve 0-6 yaş kümesi çocuklara yönelik hizmetlerin büyük oranda ebeler tarafından yürütüldüğünü belirtti.
"Afetlerde Ebelik" başlıklı ikinci oturumun başkanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çuvadar yaptı. Oturumda, Doç. Dr. Şahika Şimşek Çetinkaya ve Ebe Müeyesser Demir, afet ortamlarında ebelerin karşılaştıkları zahmetleri ve tahlil yollarını kıymetlendirdi.
Üçüncü oturumda, "Salgınlarda Ebelik" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Songül Aktaş ve Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Hüseyinoğlu üstlendi. Dr. Ebe Ebru Çalışkan ve Uzman Ebe Figen Lider Birinci, salgın devirlerinde alanda edindikleri tecrübeleri paylaşarak, ebeliğin bu süreçlerdeki değerine dikkat çekti.
Son oturumda ise"Afet ve Salgın Durumlarında Ebelik Eğitimi" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Merve Akıncı üstlenirken, Doç. Dr. Duygu Murat Öztürk ve Ebe Cenan Kömürcü, kriz ortamlarında ebelik eğitimine yönelik yaklaşımları ve geliştirme tekliflerini paylaştı.
Etkinlik sonunda, konuşmacılara teşekkür dokümanı takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.