Reklam
Reklam

Karabük’te Ücretsiz Kanser Taraması Devam Ediyor

67176ab9ccf3b
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Ekim, 2024 12:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi ve KETEM’in ortak çalışmasıyla, mobil tarama aracı ücretsiz mamografi çekimi, kanser, tansiyon ve şeker ölçümleri devam ediyor.

22 – 23 Ekim Tarihleri arasında Fevzi Çakmak Sosyal Yaşam Merkezi’nde başlayan  Mamografi çekimlerinin ardından 24 Ekim Tarihi’nde ise  Kayabaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nde Saat 13:30’da diyabet ve sağlıklı beslenme, kanser taraması, gebe sınıfı ve kronik hastalıklar (hipertansiyon ve diyabet) hakkında bilgilendirme eğitimleri verilecek. 25 Ekim Tarihi’nde ise Kayabaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitimlerin ardından mamografi çekimleri yapılacak. Tansiyon ve şeker ölçümleri de tarama aracıyla gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Artvin’de sağanak sonrası dereler taştı

artvinde saganak sonrasi dereler tasti Zg6mFwYa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Artvin’de sağanak yağış sonrası Aşağı Maden köyünde dere suları yükselerek taşkına neden oldu. Mahalle içindeki bazı yolları su basarken, olayda can kaybı ve ciddi hasar yaşanmadı.

Artvin merkeze bağlı Aşağı Maden köyünde etkili olan sağanak yağışın ardından dereler taştı. Yükselen su seviyesi nedeniyle köyde bazı noktalarda su baskınları yaşandı.

Sağanak yağış sonrası köyün Petriyet Mahallesi’nden geçen derenin debisi yükseldi. Taşan dere suları mahalle içerisindeki yolların bazı bölümlerini su altında bıraktı. Yağışla birlikte dere yatağından taşan sular, köy sakinlerine zor anlar yaşattı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, taşkının etkili olduğu alanlarda gerekli kontrolleri yaparak tedbir aldı. Yağışın sona ermesiyle birlikte dere suyu normal seviyesine dönerken, bölgede olumsuzluğun büyümesinin önüne geçildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin