Reklam
Reklam

Karabük’te Ücretsiz Kanser Taraması Devam Ediyor

67176ab9ccf3b
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Ekim, 2024 12:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi ve KETEM’in ortak çalışmasıyla, mobil tarama aracı ücretsiz mamografi çekimi, kanser, tansiyon ve şeker ölçümleri devam ediyor.

22 – 23 Ekim Tarihleri arasında Fevzi Çakmak Sosyal Yaşam Merkezi’nde başlayan  Mamografi çekimlerinin ardından 24 Ekim Tarihi’nde ise  Kayabaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nde Saat 13:30’da diyabet ve sağlıklı beslenme, kanser taraması, gebe sınıfı ve kronik hastalıklar (hipertansiyon ve diyabet) hakkında bilgilendirme eğitimleri verilecek. 25 Ekim Tarihi’nde ise Kayabaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitimlerin ardından mamografi çekimleri yapılacak. Tansiyon ve şeker ölçümleri de tarama aracıyla gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Artvin’in Şavşat Deresi’nde kayıp baba ve oğlunu arama çalışmaları sürüyor

artvinin savsat deresinde kayip baba ve oglunu arama calismalari suruyor pb6Rl72h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Artvin’in Şavşat ilçesinde kamyonun dereye devrilmesi sonucu kaybolan baba ve oğlunu arama çalışmaları üçüncü gününde de aralıksız devam ediyor. Trabzon Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Sualtı Arama Timi, derenin oluşturduğu göletlerde dalış gerçekleştirirken, gün içerisinde uzaktan kumandalı su altı cihazı ile de su altı taraması yapılacak.

Artvin’in Şavşat ilçesinde, Artvin-Ardahan kara yolunun 46. kilometresindeki Çifte Hanlar mevkiinde dereye devrilen kamyonda kaybolan baba ve oğlunu arama çalışmaları üçüncü gününde de sürüyor. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda yaklaşık 90 kişilik ekip, Şavşat Deresi ile Deriner Baraj Gölü arasında kalan yaklaşık 15 kilometrelik hatta karadan, su üstünden ve su altından tarama faaliyetlerine devam ediyor. Kayıp Selahaddin Kaya (68) ile oğlu Mecit Kaya’ya (45) ulaşmak için yürütülen çalışmalara JAK, deniz polisi, arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler de destek veriyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda AFAD, Trabzon Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Şavşat Jandarma Komando Birliği, Hopa Deniz Polisi, Çoruh Arama Kurtarma, Şavşat Arama Kurtarma ekipleri ile gönüllülerden oluşan yaklaşık 90 kişilik ekip görev alıyor.

Beş kişilik Trabzon JAK Sualtı Arama Timi, belirlenen noktalarda derenin oluşturduğu göletlerde dalış yaptı. Yapılan çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Ekiplerin gün içerisinde uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV) ile de su altında tarama gerçekleştireceği belirtildi.

Arama ekipleri, Şavşat Deresi’nin Çoruh Nehri üzerinden Deriner Baraj Gölü’ne ulaştığı yaklaşık 15 kilometrelik hatta kıyıdan ve botlarla su yüzeyinde tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Öte yandan kayıp baba ve oğlun yakınlarının bölgedeki umutlu bekleyişi sürüyor. Şavşat Deresi kıyısında arama çalışmalarını yakından takip eden aile üyeleri ve yakınları, ekiplerden gelecek iyi bir haberi bekliyor. Günlerdir dere kenarında bekleyen yakınlar, çalışmaları endişe ve umutla izliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin