Karabük’te U17 Türkiye Futbol Şampiyonası sona erdi
Karabük’te dört gün süren U17 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları sona erdi.
Şampiyonanın final müsabakasında Ankara temsilcisi Sincan Belediyesi Ankaraspor rakibi Bolu Kıbrıscıkspor'u 4-0 mağlup ederek 2. kademede mücadele etmeye hak kazandı. Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U17 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer aldı.
Birinci kademeyi şampiyon bitiren Sincan Belediyesi Ankaraspor ikinci kademe etabında 24 takım mücadele edecek.
YÖK Başkanı Özvar: “Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımız açık”
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, "Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Amasya Üniversitesi 2025-2026 akademik yılı açılış programına katıldı. Burada konuşan Özvar, İsrail’in soykırım uyguladığı Filistin halkının karşı karşıya kaldığı zulme değinerek bu durumun her fırsatta dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Erol Özvar, "Geçen sene Gazze ikametli Filistilinli öğrencilerin tahsil fiyatlarını Sayın Cumhurbaşkanımız kolaylık sağlayarak kararname çıkartmak suretiyle tahsil fiyatlarının alınmamasına karar verdi. Bu karar vicdanları soğutan tahminen de dünyada yükseköğretime dair en kıymetli kararlardan biri olmuştur. Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye’nin zulüm, vahşet ve baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsun Türk akademisinin kapılarını açık tutmaya devam edeceğini vurgulayan Özvar, "Sudan’da yaşanan askeri çatışmalar sebebiyle eğitim-öğretimlerine orta vermek zorunda kalan üniversitelerin bir kısmına ülkemizde 3 vilayetimizde kampüslerimizi açtık. Sudan’dan gelen 3 üniversite şu anda ülkemizde eğitim-öğretimlerine sembolik de olsa devam etmektedirler. Rektörlerini, akademisyenlerini ve bir kısım öğrencilerini biz şu anda konuk etmekteyiz. Türkiye bu açıdan zulüm, vahşeti baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye’nin akademisini, üniversitenin kapılarını açık tutmaya devam ediyoruz" halinde konuştu.