Karabük'te TYP Başvuruları Başladı: 80 İşçi Alınacak - Karabük Haber Postası
66f271a780b03 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Eylül, 2024 11:08 tarihinde yayınlandı
0
2

Karabük’te TYP Başvuruları Başladı: 80 İşçi Alınacak

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Toplum Yararına Program (TYP) 80 işçi alımı gerçekleştirecek.

Başvurular 24 – 26 Eylül Tarihleri arasında alınacak. Kura çekimi ise 27 Eylül Tarihi’nde saat 10.30’da noter huzurunda yapılacak.  Maksimum 9 ay çalışma süresi uygulanacak programa katılabilmek için hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1.5 katını geçmemesi gerekiyor. Ayrıca aynı haneden sadece bir kişi başvurabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt; “AK Parti olarak; kayıtlı istihdam oranlarını yukarı taşıyacak ve nitelikli işgücünü yetiştirecek yapısal çözümler başta olmak üzere bu sürece katkı sağlayacak her türlü proje ve programı hayata geçirmeye gayret ediyoruz.

Bu kapsamda; Karabük’te MEB’e bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 80 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) başlıyor. Başvurular 24 Eylül 2024 ile 26 Eylül 2024 arasında gerçekleşecek. Başvurular ALO 170, İŞKUR E-Şube üzerinden ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nden şahsen yapılacaktır.

Geride bıraktığımız haftalarda gerçekleştirilen; çalışmayan, üretmeyen insan kaynağının çalışma hayatına alıştırılarak, üretime katılmasını hedefleyen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında MEB’e bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 560 kişi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK’larda çalıştırılmak üzere 100 kişi faydalandı.  Son 23 yılda olduğu gibi yine aynı azimle çalışarak, üreterek hem toplumsal hem de iktisadi kalkınmaya uygun ortamlar oluşturmaya devam edeceğiz.

Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliği’nde yürütülen ekonomik politikalara ve ekonomimizin dinamiklerine güveniyoruz. Bu güvenle çalışmaya, üretmeye, daha verimli ve kalıcı istihdam politikaları geliştirmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşallah işçisiyle işvereniyle hep birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Bayram Balcıoğlu

    İsmim bayram Balcıoğlu Zonguldak Çaycuma yaşıyorum yaşım 37 bekarım temizlik işi yaprim ağır işi yaptım daha önce 0534.343.07.67

  2. Bayram Balcıoğlu

    Merhaba ismim bayram Balcıoğlu Zonguldak Çaycuma yaşıyorum yaşım 37 bekarım temizlik işi yaptım daha önce

Yeni yorumlara kapalı.

karabuk ova dernekler federasyonundan kirman ve kelleciye ziyaret LxW1BSj9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Ova Dernekler Federasyonu’ndan Kırman ve Kelleci’ye ziyaret

Karabük Ova Dernekler Federasyonu Başkanı Durmuş Eren, yönetim kurulu üyeleri ve ova köyleri muhtarlarından oluşan heyet, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kırman ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci’yi ziyaret etti.

Federasyon yönetim kurulu üyeleri ve muhtarların da yer aldığı ziyarette, Kirman ve Kelleci’ye görevlerinde başarı dilekleri iletildi.

Görüşmede Karabük’ün genel ihtiyaçları ile planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

İl Genel Meclis Başkanı Kirman ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kelleci, nazik ziyaretlerinden dolayı Eren ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Bayram Balcıoğlu

    İsmim bayram Balcıoğlu Zonguldak Çaycuma yaşıyorum yaşım 37 bekarım temizlik işi yaprim ağır işi yaptım daha önce 0534.343.07.67

  2. Bayram Balcıoğlu

    Merhaba ismim bayram Balcıoğlu Zonguldak Çaycuma yaşıyorum yaşım 37 bekarım temizlik işi yaptım daha önce

Yeni yorumlara kapalı.