Reklam
Reklam
333
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Nisan, 2025 17:02 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Turizm Haftası Kutlamaları Başlıyor

Karabük’te 49. Turizm Haftası, 15-22 Nisan 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Program, yerel kültürü ve turizmi ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Açılış Töreni 16 Nisan’da saat 14:00’te Tarihi Çarşı (Cinici Han Arkası) adresinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından halk oyunları gösterisi, yöresel ikramlar ve müzik dinletisi düzenlenecek.

Aynı gün saat 14:30’da, Cingıllıoğlu Sanat Galerisi’nde sanatçı Rıza Korkmaz’ın “Zamanhane” adlı yağlı boya resim sergisinin açılışı yapılacak.

17 Nisan tarihinde, saat 14:00’te Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde “Turizm İşletmelerinde Müşteri İlişkileri” konulu bir panel düzenlenecek. Panelin ardından saat 19:30’da Ulucami-Tarihi Çarşı’da gece yürüyüşü ve yöresel ikramlar sunulacak.

18-19 Nisan tarihlerinde ise Hıdırlık-Tarihi Çarşı’da 11:00-17:00 saatleri arasında müzik dinletileri ve sergi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, tüm vatandaşları bu etkinliklere katılmaya davet etti. Turizm Haftası, bölgenin turizm potansiyelini tanıtmak ve yerel kültürü yaşatmak amacıyla önemli bir fırsat sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin