Karabük-Safranbolu karayolunda meydana gelen ve 4 aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Karabük’ten Safranbolu istikametine seyir halinde olan 78 AC 025 plakalı otomobilin sürücüsü Mustafa K., iddiaya göre yan şeritte radar uygulaması yapan polis aracını fark etmesi üzerine ani fren yaparak önce önünde seyreden Anadolu Ajansı (AA) Karabük Muhabiri Ahmet Özler idaresindeki 34 JK 4999 plakalı otomobile yandan çarptı, daha sonra yoldan çıkarak orta refüjdeki ağaca çarptı. Hızını alamayan otomobil daha sonra karşı şeritte seyir halinde olan Selami İnce yönetimindeki 14 KL 617 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştıktan sonra Mehmet Erkartal idaresindeki otomobile de çarptı. Kazada Selami İnce, Sıdıka Erkartal, Kerime Erkartal, Mustafa K. ve Ümit Güzel yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 ambulansları ile KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Öte yandan, kaza anında olay yerinden geçmekte olan Kardemir Karabükspor’un futbolcuları Kumbela, Yiğit ve Erkan Kaş da dehşet dolu gözlerle yerde yatan yaralılara vatandaşların yaptığı müdahaleyi izlerken, kazada akrabalarının yaralandığını öğrenen bir kişi ise sürücü sandığı bir şahsa saldırdı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Karabük’te Trafik Kazası: 5 Yaralı
Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.
Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.
Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi
Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.
2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla
Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.


