Karabük’te yağmur sonrası kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil istinat duvarına çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, Eskipazar-Karabük karayolu Cumayanı mevkiinde meydana geldi. E.Y. (35) idaresindeki 37 ACR 497 plakalı Honda marka otomobil, Karabük istikametine seyir halinde iken Cumayanı mevkiine geldiği esnada havanın yağışlı zeminin ıslak olmasından dolayı kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Otomobil sürücüsü kazayı yara almadan atlatırken, otomobilde yolcu olarak bulunan G.A., B.C. ve Y.A. yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.