Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Nisan, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Trafik Kazalarında Artış

Karabük’te son günlerde  trafik kazalarında artış yaşanmaya başladı.

“YOLA FIRLAYAN KÖPEK KAZALARA NEDEN OLDU”trafik kazalari1
Edinilen bilgiye göre ilk kaza Karabük-Yenice karayolu Yeşilköy Arıtma Tesisi yakınlarında meydana geldi. Karabük’ten Yenice istikametine seyir halinde olan Nihat C. idaresindeki 78 EA 750 plakalı otomobil yola fırlayan köpeği görünce durdu, bu sırada arkadan gelen Tuncay B. idaresindeki 78 AAG 422 plakalı otomobilin çarpması sonucu maddi hasar meydana geldi. Yine aynı istikamet yönüne seyreden Osman N. idaresindeki 67 DD 095 plakalı hafif ticari araç, kaza yapan araçları fark edince direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldan çıkıp takla attı. İhbar üzerine kaza yerine 112 ve jandarma ekipleri sevk edilirken takla atan araçta sürücü Osman N. ile yanında bulunan eşi Elif N., çocukları Yasemin N., Yeşim N. ve Güneş Naz K. (6) yaralandı. Yaralılar diğer sürücülerin yardımı ile araçtan çıkarılarak ambulanslarla Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
“BARİYERLERE ÇARPIP METRELERCE TAKLA ATTI”

trafik kazalari3

Kentte meydana gelen diğer kaza ise Karabük-Bartın karayolu Kirkille mevkiinde meydana geldi. Bartın istikametinden Karabük’e seyreden Servet G. idaresinde 78 AAN 949 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisi ile araç metrelerce taklalar attıktan sonra durdu. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı sonucu olay yerine 112, AFAD, İtfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araç içinde sıkışan sürücü Servet G. ile yanında bulunan eşi Necibe G. ekipler tarafından çıkarılarak Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada aracın motor ve lastikleri koparken, trafik ekipleri tahkikat başlattı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin