blank
Mustafa Akgün tarafından
16 Ekim, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Trafik Kaosu Acı Gerçeği Ortaya Çıkardı

Karabük’te Karayolları ekipleri tarafından Çarşamba günü Kardemir Kavşağı ve çevresinde başlatılan asfalt yenileme çalışmaları, şehir içi ulaşımı adeta kilitledi.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan çalışmalar nedeniyle ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldı.

Trafiğin özellikle Kardemir Kavşağı, Balıklarkayası, Demir Çelik kavşağı  ve Üniversite güzergahlarında tamamen durma noktasına geldiği gözlemlendi. Bazı vatandaşlar işe ve okula geç kalırken, şehir merkezindeki ticari faaliyetler de olumsuz etkilendi.

AFET DURUMUNDA NE OLUR?

Yaşanan trafik kaosu, Karabük’ün olası bir afet ya da acil durum senaryosuna ne kadar hazırlıksız olduğunu da gözler önüne serdi. Uzmanlara göre, şehir merkezinde yaşanabilecek bir deprem ve benzeri durumlarda mevcut trafik altyapısının acil tahliyeye olanak tanımadığı açıkça ortaya çıktı.

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde  “Bu tür krizler, şehir planlamasında alternatif ulaşım koridorlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Eğer bugün bir yol çalışması yüzünden bu kadar ciddi aksama yaşanıyorsa, olası bir afet anında durum çok daha vahim olabilir" ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLARDAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

vatandaşlar Karabük'ü yönetenlere çağrıda  bulunarak şehir içi ulaşım planlamasının yeniden ele alınmasını istedi. Özellikle alternatif yol güzergahlarının oluşturulması, toplu taşıma hatlarının güçlendirilmesi ve çalışma dönemlerinin trafiğin en az yoğun olduğu saatlere kaydırılması talep ediliyor. Bazı vatandaşlar, “Karabük büyüyor ama yollar aynı kalıyor. Plansız yapılan her çalışma hem zaman hem de güvenlik kaybına yol açıyor” diyerek yetkililere kalıcı çözüm çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Ekim, 2025 14:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BİK Ankara Bölge Müdürü’nden 70. Yıl Mesajı

Basın İlan Kurumu Ankara Bölge Müdürü Hikmet Said Güngör, Karabük’ün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan akredite olup, il merkezinde Basın İlan Kurumu’ndan ilan alan tek kurumu olan Karabük Birlik Medya bünyesinde günlük yayınını sürdüren Karabük Postası Gazetesi, 70. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Güngör mesajında,  "Yayın hayatına başladığı günden itibaren toplumumuzun doğru bilgiye ulaşmasına aracılık ederek sağlıklı kamuoyunun oluşmasına ve müreffeh bir geleceğin inşasına fedakârca katkı sunan Karabük Postası gazetesinin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışma arkadaşlarınıza başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Gazete yetkilileri, kuruluş yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, doğru ve güvenilir habercilik anlayışıyla Karabük kamuoyuna hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.