Karabük’te Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 79 Bin 895’e Ulaştı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024 yılı Aralık ayı itibarıyla Karabük'te trafiğe kayıtlı araç sayısı 79 bin 895 oldu.
TÜİK’in Motorlu Kara Taşıtları Aralık 2024 verilerine göre, Türkiye genelinde 2024 yılı boyunca toplam 2 milyon 598 bin 816 adet taşıtın trafiğe kaydı gerçekleştirildi.
Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 193 bin 108 olarak belirlenirken, Bartın’da bu sayı 64 bin 507 olarak kayıtlara geçti.
Trafiğe kayıtlı araç sayılarında artışın sürdüğü gözlemlenirken, Türkiye genelinde araç sahipliğinin yaygınlaşmaya devam ettiği görüldü.
Karabük’te “Dijital Nesil ve Aile Dinamikleri” Semineri Düzenlendi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından "Dijital Nesil ve Aile Dinamikleri" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi velilerine yönelik olarak Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, dijital çağda çocukların karşılaştığı riskler ve ailelerin dijital okuryazarlığının artırılması hedeflendi.
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) öncülüğünde yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital neslin teknolojiyle kurduğu güçlü ilişkiye dikkat çekerek ebeveynlerin dijital dünyanın değişen dinamiklerini anlamasının önemini vurguladı.
Dr. Eroğlu, "dijital ebeveynlik" kavramının önemini hatırlatarak ebeveynlerin yasaklayıcı tutumlar yerine çocuklarıyla birlikte dijital dünyayı keşfetmelerini ve bilinçli rehberlik sunmalarını önerdi.
Eroğlu, sunumunda dijital neslin davranış özellikleri, siber zorbalık, dijital şiddet, bilgi kirliliği, çevrim içi riskler ve mahremiyet ihlalleri gibi konulara değindi.
Seminerde ayrıca aile içi dijital sözleşmeler, ekran süresi yönetimi, güvenli internet kullanımı ve sosyal medya mahremiyeti gibi başlıklarda velilere somut öneriler paylaşıldı.
Etkinliğe, Cumhuriyet Anadolu Lisesi yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ile Karabük Üniversitesi Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü üyesi öğrenciler katıldı.