Reklam
Reklam
6717ab282603d
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
22 Ekim, 2024 16:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 78 Bin 572 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük’te Eylül ayı itibariyle motorlu kara taşıt sayısı 45 bin 34’ü otomobil olmak üzere 78 bin 572 oldu.

TÜİK, 2024 yılı Eylül ayı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Eylül ayında Türkiye’de 212 bin 451 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılmasının ardından motorlu kara taşıtları 30 milyon 678 bin 293 olarak gerçekleşti.
Karabük’te ise trafiğe kayıtlı araçların sayısı 45 bin 34’ü otomobil, 10 bin 318’i kamyonet, 3 bin 292’si kamyon, 10 bin 787’si motosiklet, bin 604’ü minibüs, 577’si otobüs, 6 bin 630’u traktör ve 330’u da özel gayeli araçlar olmak üzere toplamda 78 bin 572 oldu.
Bartın’da 33 bin 240’ı otomobil olmak üzere üzere motorlu kara taşıtları sayısı 63 bin 471 oldu.
Zonguldak’ta da 107 bin 571’i otomobil olmak üzere motorlu kara taşıtları sayısı 189 bin 391 oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
1

CHP KARABÜK’TEN  “MUTLAK BUTLAN” KARARINA TEPKİ

YAŞAR:  “DEMOKRASİ VE SANDIK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verdiği “mutlak butlan” kararına sert tepki gösterdi. Yaşar, demokrasi ve sandık mücadelesinin devam edeceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tam destek verdiklerini açıkladı.

Kararın ardından değerlendirmelerde bulunan Yaşar, partilerinin iktidar yürüyüşünün engellenmeye çalışıldığını savundu. CHP örgütlerinin birlik içerisinde hareket ettiğini ifade eden Yaşar, Genel Merkez’in alacağı kararlar doğrultusunda mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Demokrasi ve halk iradesi vurgusu yapan Yaşar, Türkiye’nin sandığı önünde görmek istediklerini belirterek erken seçim çağrısını yineledi. CHP örgütlerinin geri adım atmayacağını dile getiren Yaşar, parti tabanının ve seçmenin iradesine sahip çıkacaklarını ifade etti.

ELİF KÖSE’DEN DEMOKRASİ VE ÖRGÜT İRADESİ VURGUSU

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise kararın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Verilen mutlak butlan kararı;  hukuk ve demokrasinin baskı altında olduğunu, millet iradesinin ise yok sayılmak istendiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin  hukuka, demokrasiye ve millet iradesine dayanan Cumhuriyetin  kurucu partisi olduğunu hatırlatan Başkan Köse,  “Partimizin özünde sandık, demokrasi ve örgüt iradesi vardır. CHP’nin geleceğine yön verecek olan da yalnızca üyelerimizin ve delegelerimizin demokratik tercihidir.

Bugün bizlere düşen görev; kırgınlıkları büyütmek değil, “baba ocağı” dediğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak ve birlik beraberliği korumaktır. Çünkü CHP yalnızca bir siyasi parti değil; Cumhuriyet değerlerinin, adaletin ve demokrasinin en güçlü teminatıdır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda halkın umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıpratılmasına değil; daha güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki partimiz bu süreci de demokrasi ve örgüt iradesiyle aşacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı hakkında “mutlak butlan” kararı verdi. Kararla birlikte kurultayın iptaline hükmedildi.

Mahkeme ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Bunun yanında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin, karar kesinleşinceye kadar tedbiren göreve dönmeleri yönünde hüküm kuruldu.

Mahkeme kararında, kurultayın iptal edilmesi nedeniyle söz konusu tarihten sonra gerçekleştirilen tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da hükümsüz kaldığı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin