Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 77 bin 507 oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük'te Temmuz ayı itibariyle 576 taşıtın trafiğe kaydı yapılması sonra kent genelinde motorlu taşı sayısı 77 bin 507 oldu.
TÜİK, 2024 yılı Temmuz ayı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Temmuz ayında Türkiye’de 276 bin 615 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılmasının ardından motorlu kara taşıtları 30 milyon 261 bin 176 olarak gerçekleşti.
Karabük'te ise trafiğe kayıtlı araçların sayısı 44 bin 703’ü otomobil, 10 bin 236’sı kamyonet, 3 bin 274'ü kamyon, 10 bin 207’si motosiklet, bin 603’ü minibüs, 573’ü otobüs, 6 bin 584’ü traktör ve 327’si de özel gayeli araçlar olmak üzere toplamda 77 bin 507 oldu.
Bartın'da Temmuz ayında 529 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, motorlu araç sayısı 62 bin 652 oldu.
Zonguldak'ta da bin 841 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken motorlu kara taşıtları sayısı 186 bin 535 oldu.
Türkiye'nin köklü insani yardım kuruluşlarından Türk Kızılay, 157'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
11 Haziran 1868 tarihinde “Vatana Muhabbet Yaralılara Muavenet” ilkesiyle Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Kızılay, savaş ve afetlerde yürüttüğü özverili çalışmalarla yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın da saygın yardım kuruluşlarından biri haline geldi.
Kızılay yetkilileri, kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptıkları açıklamada, kurumun yalnızca 157 yıllık bir geçmişe değil, Peygamber Efendimiz’in de yer aldığı “Hılfü’l-Fudûl (Erdemliler Topluluğu)” geleneğine dayanan bir misyonu taşıdığına inandıklarını ifade etti.
Yapılan açıklamada, “Kızılay, Kızılay Yatırım’ın faaliyet gelirleri ve bağışçılarımızın destekleriyle, başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede, afet ve savaş gibi olağanüstü durumlarda mağdur ve mazlumların yardımına koşmaktadır. Yardımlarını dil, din, ırk ayrımı gözetmeden ulaştıran Kızılay, uluslararası düzeyde akredite edilmiş bir insani yardım kuruluşudur” denildi.
Kurumun, Türkiye Cumhuriyeti adına ulusal düzeyde tek yasal kan tedarikçisi olduğu hatırlatılan açıklamada, Kan Bağış Hizmetleri’nin kesintisiz sürdürüldüğü vurgulandı.
Kızılay’ın gücünü milletin dayanışma ruhundan, gönüllülerin özverisinden ve çalışanların adanmışlığından aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bugün bu köklü çınarın çatısı altında yürütülen her faaliyet, bir hayatı kurtarmaya, bir umudu yeşertmeye ve bir yarayı sarmaya yöneliktir” ifadelerine yer verildi.
Kuruluşun bu anlamlı günü vesilesiyle, Kızılay’ın kurucuları rahmet ve minnetle anıldı; gönüllüler, çalışanlar ve destekçilere teşekkür edildi.
Açıklama, “Kızılay, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ‘Kötülüğü azaltamıyorsan iyiliği çoğalt ki iyilik kötülüğe galebe çalsın’ inancıyla insanlığın yanında olmaya devam edecektir” ifadeleriyle son buldu.