Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük’te 2023 yılı Eylül ayı itibariyle 465 taşıtın trafiğe kaydı yapılması sonrası kent genelinde motorlu taşı sayısı 72 bin 781 oldu.
TÜİK, 2023 yılı Eylül ayı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Eylül ayında Türkiye’de 198 bin 740 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılması sonrası motorlu kara taşıtları 14 milyon 967 bin 44’ü otomobil olmak üzere toplamda 28 milyon 183 bin 745 olarak gerçekleşti.
252 bin 58 nüfusa sahip Karabük’te ise trafiğe kayıtlı araçların sayısı 42 bin 938’ı otomobil, 9 bin 979’u kamyonet, 3 bin 246’sı kamyon, 7 bin 702’si motosiklet, bin 588’i minibüs, 591’i otobüs, 6 bin 426’sı traktör ve 311’i de özel gayeli araçlar olmak üzere toplamda 72 bin 781 oldu.
Bartın’da 2023 yılı Eylül ayında 390 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, motorlu araç sayısı 58 bin 514 oldu.
Zonguldak’ta da bin 1225 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken motorlu kara taşıtları sayısı 174 bin 507 oldu. (İHA)


Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 72 bin 781 oldu
Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi
Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.
Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.
“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler
Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.
“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


