Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
DESTE2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Tıbbi Aromatik Bitki Üretimine Destek

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, TABİAT KARABÜK: Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor projesi kapsamında üretim yapan çiftçilerle bir araya geldi. Proje, Karabük’te tarımsal üretimi çeşitlendirmek, atıl durumdaki arazileri ekonomiye kazandırmak ve yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla başlatıldı.

Valilik himayesinde başlatılan bu proje çerçevesinde, belirlenen sekiz ana ürünün üretimi yapan çiftçiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek gerekli teknik destek ve yayım çalışmalarıyla destekleniyor.

Üretim süreçlerinde üstün gayret gösteren ve projeye önemli katkılarda bulunan çiftçilere, Vali Yavuz tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Törene katılan Vali Yavuz, üreticilerin projeye gösterdiği ilgi ve özveriye teşekkür ederek, bu katkıların Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmasında, “TABİAT KARABÜK Projesi, siz kıymetli üreticilerimizin emeğiyle hayat bulmakta. Sizlerin bu projeye sahip çıkması ve özveriyle üretim yapması, bizler için büyük önem taşıyor. Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Alın terinizle şekil verdiğiniz bu başarı adına, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Törene; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Yürütme Kurulu, üreticiler ve diğer yetkililer katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde 4 kisinin hayatini kaybettigi karadeniz sahil yolu uzerindeki heyelan bolgesinde tunel calismasi suruyor fuwi6dZa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de 4 kişinin hayatını kaybettiği Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki heyelan bölgesinde tünel çalışması sürüyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sahası ile ilgili Karadeniz Sahil Yolu’nda güvenli ulaşımı sağlamak amacıyla başlatılan tünel yapım çalışmaları sürüyor.

Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde 8 Aralık 2024 yılında Giresunlu 4 gencin içinde bulunduğu otomobil bölgede yaşanan yaşanan heyelan nedeniyle toprak altında kaldı. Araçta bulunan 4 gencin cesetleri 36 saatlik çalışmanın ardından toprak altından çıkartılırken, bölgede heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle riskli alanın tamamen temizlenmesinin mümkün olmayınca bu nedenle ulaşımın tünel ile sağlanmasına karar verildi. Karayolları ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede kazı, dolgu ve altyapı hazırlıkları sürerken, tünel inşaatı şirketi sorumlusu Ayhan Çilingir, konuyla ilgili bilgi verdi. Çilingir “Toplam 785 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde, çift tüp ve iki şeritli olarak planlanan projede, ilk etapta 400 metrelik çift tüp kazıyı tamamladık, radye temel imalatını bitirdik. Ayrıca 70-80 metrelik bölümde perde beton çalışmalarımız sürüyor. Mevcut güzergâhı bozmamak adına arka kısımda 285 metrelik tek tüp tünel imalatını tamamladık. Bu bölümü kısa sürede trafiğe açarak geçici olarak tek yönlü ulaşım sağlayacağız’ ifadelerini kullandı.

Tünel çalışmalarının 4 ila 6 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği, Eylül-Ekim aylarında ise tünelin trafiğe açılmasının planlandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin