Reklam
Reklam
DESTE2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Tıbbi Aromatik Bitki Üretimine Destek

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, TABİAT KARABÜK: Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor projesi kapsamında üretim yapan çiftçilerle bir araya geldi. Proje, Karabük’te tarımsal üretimi çeşitlendirmek, atıl durumdaki arazileri ekonomiye kazandırmak ve yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla başlatıldı.

Valilik himayesinde başlatılan bu proje çerçevesinde, belirlenen sekiz ana ürünün üretimi yapan çiftçiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek gerekli teknik destek ve yayım çalışmalarıyla destekleniyor.

Üretim süreçlerinde üstün gayret gösteren ve projeye önemli katkılarda bulunan çiftçilere, Vali Yavuz tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Törene katılan Vali Yavuz, üreticilerin projeye gösterdiği ilgi ve özveriye teşekkür ederek, bu katkıların Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmasında, “TABİAT KARABÜK Projesi, siz kıymetli üreticilerimizin emeğiyle hayat bulmakta. Sizlerin bu projeye sahip çıkması ve özveriyle üretim yapması, bizler için büyük önem taşıyor. Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Alın terinizle şekil verdiğiniz bu başarı adına, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Törene; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Yürütme Kurulu, üreticiler ve diğer yetkililer katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Marifetli gençlik annesiyle üretti

“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin