Karabük’te Tıbbi Aromatik Bitki Üretimine Destek - Karabük Haber Postası
DESTE2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Tıbbi Aromatik Bitki Üretimine Destek

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, TABİAT KARABÜK: Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor projesi kapsamında üretim yapan çiftçilerle bir araya geldi. Proje, Karabük’te tarımsal üretimi çeşitlendirmek, atıl durumdaki arazileri ekonomiye kazandırmak ve yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla başlatıldı.

Valilik himayesinde başlatılan bu proje çerçevesinde, belirlenen sekiz ana ürünün üretimi yapan çiftçiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek gerekli teknik destek ve yayım çalışmalarıyla destekleniyor.

Üretim süreçlerinde üstün gayret gösteren ve projeye önemli katkılarda bulunan çiftçilere, Vali Yavuz tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Törene katılan Vali Yavuz, üreticilerin projeye gösterdiği ilgi ve özveriye teşekkür ederek, bu katkıların Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmasında, “TABİAT KARABÜK Projesi, siz kıymetli üreticilerimizin emeğiyle hayat bulmakta. Sizlerin bu projeye sahip çıkması ve özveriyle üretim yapması, bizler için büyük önem taşıyor. Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Alın terinizle şekil verdiğiniz bu başarı adına, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Törene; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Yürütme Kurulu, üreticiler ve diğer yetkililer katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin