Reklam
Reklam
DESTE2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Tıbbi Aromatik Bitki Üretimine Destek

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, TABİAT KARABÜK: Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor projesi kapsamında üretim yapan çiftçilerle bir araya geldi. Proje, Karabük’te tarımsal üretimi çeşitlendirmek, atıl durumdaki arazileri ekonomiye kazandırmak ve yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla başlatıldı.

Valilik himayesinde başlatılan bu proje çerçevesinde, belirlenen sekiz ana ürünün üretimi yapan çiftçiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek gerekli teknik destek ve yayım çalışmalarıyla destekleniyor.

Üretim süreçlerinde üstün gayret gösteren ve projeye önemli katkılarda bulunan çiftçilere, Vali Yavuz tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Törene katılan Vali Yavuz, üreticilerin projeye gösterdiği ilgi ve özveriye teşekkür ederek, bu katkıların Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmasında, “TABİAT KARABÜK Projesi, siz kıymetli üreticilerimizin emeğiyle hayat bulmakta. Sizlerin bu projeye sahip çıkması ve özveriyle üretim yapması, bizler için büyük önem taşıyor. Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Alın terinizle şekil verdiğiniz bu başarı adına, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Törene; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Yürütme Kurulu, üreticiler ve diğer yetkililer katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta 20 gun sonra ortaya cikan olumun yasandigi ev sessizlige burundu D8PGdFXP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta 20 gün sonra ortaya çıkan ölümün yaşandığı ev sessizliğe büründü

Tokat’ın Zile ilçesinde 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Sibel Akpınar’ın evinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturma sürerken, olayın yaşandığı apartman ve çevresinde sessizlik hakim oldu. Yaklaşık 20 gün sonra ortaya çıkan ölüm olayıyla ilgili mahalle muhtarı ve komşuları yaşananları anlattı.

Olay, Minare-i Sağır Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki Bektaşlar Apartmanı’nda meydana geldi. Evden yayılan kötü kokular üzerine yapılan ihbar sonrası polis ekiplerinin girdiği dairede, Sibel Akpınar’ın cansız bedeni yatağında bulunmuştu. İlk değerlendirmelerde genç kadının yaklaşık 10 gün önce hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında annesi ve iki kız kardeşi “ihmali davranışla kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.

Olayın üzerinden yaklaşık 20 gün geçtiğini belirten Minare-i Sağır Mahallesi Muhtarı Yücel Sayar, yaşananların mahallede büyük üzüntüye neden olduğunu söyledi. Sayar, “Zile ilçesi mahallemizde yaşanan acı bir haberle sarsıldık. Mahallemizin sakinlerinden üniversite öğrencimiz ne yazık ki bilinmeyen bir nedenle vefat etmiştir. Olayın üzerinden 20 gün geçmesinin ardından emniyet güçlerimizin haberi oluyor. Benim de haberim olduğu için ifade verdim” dedi.

Olay günü yaşananları anlatan komşu Ali Ertaş ise, ekiplerin apartmana gelmesiyle durumdan haberdar olduklarını belirterek, “Ambulans geldi. Hasta varmış dedi. Kızın ismini sordu. Ben tanımıyorum dedim. Meğer buradaymış. Bir kız çocuğu bağırdı ki abi burası diye seslendi. Bizim de öyle haberimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Genç kadının kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla başlatılan adli tıp incelemesi sürerken, olayla ilgili Zile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin