Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
DESTE2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Tıbbi Aromatik Bitki Üretimine Destek

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, TABİAT KARABÜK: Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor projesi kapsamında üretim yapan çiftçilerle bir araya geldi. Proje, Karabük’te tarımsal üretimi çeşitlendirmek, atıl durumdaki arazileri ekonomiye kazandırmak ve yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla başlatıldı.

Valilik himayesinde başlatılan bu proje çerçevesinde, belirlenen sekiz ana ürünün üretimi yapan çiftçiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek gerekli teknik destek ve yayım çalışmalarıyla destekleniyor.

Üretim süreçlerinde üstün gayret gösteren ve projeye önemli katkılarda bulunan çiftçilere, Vali Yavuz tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Törene katılan Vali Yavuz, üreticilerin projeye gösterdiği ilgi ve özveriye teşekkür ederek, bu katkıların Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmasında, “TABİAT KARABÜK Projesi, siz kıymetli üreticilerimizin emeğiyle hayat bulmakta. Sizlerin bu projeye sahip çıkması ve özveriyle üretim yapması, bizler için büyük önem taşıyor. Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline gelmesi için çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Alın terinizle şekil verdiğiniz bu başarı adına, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Törene; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Yürütme Kurulu, üreticiler ve diğer yetkililer katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin