Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Temmuz, 2017 14:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te TEKNOKENT Kurulma Çalışmaları Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi  kampüs içerisinde Teknokent kurulması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen denetmenler, Karabük Üniversitesi kampüs alanı içerinde kurulması planlanan Teknokent alanını yerinde inceledi.

Bakanlık’tan gelen yetkililer tarafından bölge ile ilgili hazırlanacak olan rapor, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, YÖK, TÜBİTAK, TOBB, KOSGEB gibi kuruluşların yer aldığı Değerlendirme Kuruluna girecek. Bölge başvurusunun Değerlendirme Kurulu tarafından uygun bulunması halinde Bakanlar Kuruluna sunulacak. Bakanlar Kurulu Kararı ile kesinleşen Bölge kuruluşu Resmi Gazete ’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girecek.

Teknokent olarak kullanılması planlanan ve proje çalışmalarının tamamlandığı binada 20 adet AR-GE ofisi, 3 kat ofisi, 4 adet idari ofis, 1 fuaye, 1 toplantı salonu ve yemekhane bulunacak. 1507 m² net alanı olan binanın yapılacak çalışmalarla birlikte net alanı 1856 m²’ye çıkacak.

Karabük’te Teknokent ’in kurulması ile devletin ar-ge için ayırmış olduğu kaynak ve imkânlarından, ilde bulunan tüm sanayi kuruluşları, Üniversite, araştırmacılar ve AR-GE yapmak isteyen herkes rahatlıkla faydalanabilecek ve ilin gelişmesine de büyük katkısı olacak.

Kampüs içerisinde tahsis edilen binada kurulması planlanan Teknokent için hazırlanan başvuru dosyası için gerekli raporlar Mart ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulmuştu. Yapılan başvuru incelenmiş ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Genel Kurmay Başkanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi için onay alınmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
6e85d4ea 08c3 44bd 8c7a a575937404fb
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Mayıs, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
0

CEP YAKAN ETİKETLER

Karabük’te pazara çıkan vatandaşın filesi bu hafta da cep yaktı. Karabük Cuma Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları özellikle emekli vatandaşların bütçesini zorladı. Tezgâhlarda domatesin kilosu 130 ila 200 lira arasında değişirken, barbunya 400 liraya kadar çıkarak pazarın en pahalı ürünlerinden biri oldu.

Pazardaki güncel fiyatlar şöyle şekillendi:

  • Domates: 130-200 TL
  • Barbunya: 350-400 TL
  • C.biber: 40 TL
  • Kiraz: 150 TL
  • Erik: 100 TL
  • Dolmalık biber: 200 TL
  • Bezelye: 200 TL
  • Fasulye: 150 TL
  • Yeni dünya: 100 TL
  • Çilek: 170 TL
  • Elma: 60 TL
  • Muz: 120 TL
  • Karpuz: 80 TL
  • Kayısı : 75 TL

Pazarcı esnafı ise pazarda kalabalık olmasına rağmen alışverişin eskiye göre oldukça düşük olduğunu söylüyor. Özellikle emekli vatandaşların pazara geldiğini belirten esnaf, alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek “Yoğunluk var ama alışveriş yok” yorumunda bulundu.

Domates fiyatlarındaki yükselişin temel nedeninin ürünün halen “telde domates” olması olduğu ifade edilirken, halde fiyatların da yüksek seyrettiği belirtildi. Esnaf, önümüzdeki 15-20 gün içerisinde piyasaya daha fazla ürün girmesiyle birlikte özellikle domates ve biber fiyatlarında gerileme bekliyor.

Yeni sezon ürünü olan barbunya ise henüz pazara yeni indiği için yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Pazarcılar, arz arttıkça fiyatların bir miktar aşağı çekilebileceğini düşünüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin