Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Temmuz, 2017 14:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te TEKNOKENT Kurulma Çalışmaları Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi  kampüs içerisinde Teknokent kurulması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen denetmenler, Karabük Üniversitesi kampüs alanı içerinde kurulması planlanan Teknokent alanını yerinde inceledi.

Bakanlık’tan gelen yetkililer tarafından bölge ile ilgili hazırlanacak olan rapor, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, YÖK, TÜBİTAK, TOBB, KOSGEB gibi kuruluşların yer aldığı Değerlendirme Kuruluna girecek. Bölge başvurusunun Değerlendirme Kurulu tarafından uygun bulunması halinde Bakanlar Kuruluna sunulacak. Bakanlar Kurulu Kararı ile kesinleşen Bölge kuruluşu Resmi Gazete ’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girecek.

Teknokent olarak kullanılması planlanan ve proje çalışmalarının tamamlandığı binada 20 adet AR-GE ofisi, 3 kat ofisi, 4 adet idari ofis, 1 fuaye, 1 toplantı salonu ve yemekhane bulunacak. 1507 m² net alanı olan binanın yapılacak çalışmalarla birlikte net alanı 1856 m²’ye çıkacak.

Karabük’te Teknokent ’in kurulması ile devletin ar-ge için ayırmış olduğu kaynak ve imkânlarından, ilde bulunan tüm sanayi kuruluşları, Üniversite, araştırmacılar ve AR-GE yapmak isteyen herkes rahatlıkla faydalanabilecek ve ilin gelişmesine de büyük katkısı olacak.

Kampüs içerisinde tahsis edilen binada kurulması planlanan Teknokent için hazırlanan başvuru dosyası için gerekli raporlar Mart ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulmuştu. Yapılan başvuru incelenmiş ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Genel Kurmay Başkanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi için onay alınmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hastanelere afet eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.

Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin