Karabük'te Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara Verildi - Karabük Haber Postası
674577f8cd5fd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 10:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara Verildi

Karabük’ün Eflani ilçesinin tamamında, şehir merkezi ve diğer ilçelerde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve olumsuz havanın devam ettiği bildirildi. Kar yağışı nedeniyle Eflani ilçesinin tamamında, merkez, Safranbolu, Eskipazar, Ovacık ve Yenice ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İlimizde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Eflani ilçesinin tamamında, Karabük ve diğer ilçelerde ise 26 Kasım Salı günü sadece taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
dw 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 12.04.2026 13:48
0
0

BELEDİYE NEŞTERİ VURDU

Millet Bahçesi’nde eski kiracılar tasfiye ediliyor dükkanlar için yeniden ihaleye çıkılacak

Karabük Belediyesi Belediye Meclisi’nin 1 Nisan 2026 tarihli toplantısında alınan karar, Kent Meydanı’ndan Millet Bahçesi’ne taşınan esnaf için yeni bir sürecin kapısını araladı. Mecliste yapılan değerlendirmelerde, daha önce Kent Meydanı’nda faaliyet gösteren ve Millet Bahçesi projesi kapsamında yeniden inşa edilen işyerlerine ilişkin mevcut kira sözleşmelerinin aynen devam ettirilmesinin hem hukuki hem de fiili açıdan mümkün olmadığı açık bir şekilde ortaya kondu.

ESKİ SÖZLEŞMELER NEDEN GEÇERSİZ SAYILDI?

Kararın temel gerekçesi, fiziki ve ekonomik şartların tamamen değişmiş olması. Kent Meydanı’ndaki eski dükkanlarla, Millet Bahçesi içerisinde yeniden inşa edilen işyerlerinin konumu, niteliği ve ticari potansiyeli aynı kabul edilmiyor. Bu nedenle mevcut sözleşmelerin “devam ettirilmesi” yerine, yeni şartlara uygun şekilde yeniden kiralama yapılmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

PİYASA KOŞULLARI VE KAMU ZARARI VURGUSU

Meclis kararında özellikle “rayiç bedel” vurgusu dikkat çekti. İşyerlerinin güncel piyasa değerinin altında kiraya verilmesinin belediye açısından doğrudan kamu zararı oluşturacağı belirtildi. Bu durumun hem hukuki sorumluluk doğurabileceği hem de kamu kaynaklarının etkin kullanımına aykırı olacağı dile getirildi.

İhale Süreci Nasıl İşleyecek?

Alınan karar doğrultusunda kiralama işlemleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yürütülecek. Bu kapsamda; İşyerleri açık ihale usulüyle kiraya verilecek, rekabet ortamı sağlanacak, effaflık ilkesi ön planda tutulacak, üm süreç, Belediye Encümeni tarafından yönetilecek. Meclis, ihale sürecinin yürütülmesi için encümene yetki vererek uygulama aşamasını resmen başlatmış oldu.

Bu karar, daha önce aynı alanlarda faaliyet gösteren esnaf için belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Eski kiracılar açısından herhangi bir “öncelik” ya da “hak devamlılığı” açıkça tanımlanmazken, tüm başvuruların eşit şartlarda değerlendirileceği bir ihale süreci öngörülüyor. Bu da mevcut esnafın dükkanlarını yeniden alabilmesi için rekabetçi teklif vermek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Mecliste yapılan oylama sonucunda karar oy çokluğuyla kabul edildi. Karara destek veren üyeler, kamu yararı, eşitlik ve rekabet ilkelerinin gözetildiğini savunurken; karşı çıkan üyelerin ise daha çok mevcut esnafın mağduriyetine dikkat çektiği kulislerde konuşuluyor.

Millet Bahçesi içerisinde yer alan işyerlerinin ihale usulüyle kiraya verilmesi, belediyenin gelirlerini artırma ve alanın ticari değerini en üst seviyeye çıkarma hedefiyle örtüşüyor. Ancak bu süreç, aynı zamanda yerel esnaf ile belediye arasında yeni tartışmaların da fitilini ateşleyebilecek nitelikte.

Önümüzdeki günlerde ihale takviminin açıklanması ve başvuru şartlarının netleşmesi beklenirken, gözler hem belediyenin atacağı adımlarda hem de esnafın bu sürece vereceği tepkilerde olacak.

OZEL HABER MENSETBELEDIYE NESTERI VURDU

 

Bizi sosyal medyadan takip edin