Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te sumak fidanları toprakla buluşturuldu

Karabük’te 35 dekar alanda 3 bin 500 sumak fidanı toprakla buluşturuldu.
Karabük Valiliği himayelerinde 2024 yılında başlatılan ’Tabiat Karabük Projesi’ çerçevesinde dağıtılan sumak fidanlarının dikimi için aktiflik düzenlendi. Safranbolu ilçesine bağlı Sırçalı Köyü’nde 12 dekarlık alanda gerçekleştirilen dikim aktifliğine Vali Mustafa Yavuz, Vilayet Jandarma Kumandanı İsmail Gökcek, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kamu kurumlarının temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler ve tıbbi aromatik bitki üreticileri katıldı.
Etkinlikte konuşan Vali Mustafa Yavuz, projenin temel gayelerinden birinin katma bedelli tarım eserleriyle kırsal kalkınmayı desteklemek, kırsaldan kente göçü yavaşlatmak, kırsal turizmi geliştirmek ve köylerde vatandaşların gelir elde etmesini sağlamak olduğunu vurguladı.
Orman alanlarının yüzde 74 olması nedeniyle Karabük’ün tarıma uygun alanlarının hudutlu olduğunu belirten Yavuz, bu nedenle yüksek ekonomik bedele sahip eserlere yönelmenin kıymetine dikkat çekti.
Yavuz, "İlimizde tıbbi ve aromatik bitki üretimini artırmak için başlattığımız bu proje, çiftçilerimize alternatif gelir kaynakları sunuyor. Geçen yılın başı itibariyle Karabük’te tıbbi aromatik bitki ekim alanı 441 dekarken, yapılan çalışmalarla bu yıl yüzde 63’lük bir artışla 718 dekara ulaştı. Bu artış, çiftçilerimizin projeye sahip çıktığının en büyük göstergesi" dedi.
Sumak üretiminin Karabük’te profesyonel manada birinci sefer başladığını aktaran Yavuz, bu yıl Karabük, Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde 35 dekar alanda toplam 3 bin 500 sumak fidanının toprakla buluşacağını bildirerek, gelecek yıllarda bu sayının katlanarak artmasını hedeflediklerini belirtti.
Konuşmanın akabinde Vali Yavuz ve protokol üyeleri daha evvel 6 dekarlık aronya bahçesi kurarak projeye öncülük eden Prof. Dr. Hasan Gökkaya ve Birol Sarıvaz tarafından hazırlanan 12 dekarlık bahçede sumak fidanları toprakla buluşturuldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Oksijen tüpü yüklü kamyon, karlı yolda kontrolden çıktı, park halindeki araçlara çarptı

Bolu’da karla kaplı yolda yokuş aşağı inerken denetimden çıkan oksijen tüpü yüklü kamyon, denetimden çıkarak park halindeki araçlara çarptı. O anlar saniye saniye vatandaş kamerasına yansıdı.
Olay, Tabaklar Mahallesi Gövem Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, içerisinde oksijen tüpü bulunan kamyon, kar nedeniyle kayganlaşan yolda şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıktı. Yokuş aşağı süratle ilerleyen kamyon evvel kaldırıma çıktı, akabinde park halindeki araçlara çarparak durabildi. Meydana gelen kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu. Kaza anları ise saniye saniye vatandaş kamerasına yansıdı.
Olay yerine gelen polis grupları, kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.