blank
Berkay Doğan tarafından
23 Ocak, 2025 14:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Suç Oranlarında Düşüş, Operasyonlarda Artış Yaşandı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024 yılı içerisinde il genelinde gerçekleştirilen güvenlik faaliyetleri ve kolluk birimlerinin çalışmalarını değerlendirdi. Suç oranlarındaki azalışa dikkat çeken Vali Yavuz, vatandaşların huzuru ve güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.

422 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ, 191 ŞAHIS TUTUKLANDI
2024 yılı boyunca kolluk kuvvetleri tarafından 422 operasyon düzenlendiğini belirten Vali Yavuz, bu operasyonlarda 191 kişinin tutuklandığını, 119 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi. Kişilere karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre yüzde 2,41 azalma yaşandığını ve bu suçların yüzde 98’inin aydınlatıldığını ifade etti.

HIRSIZLIK VE DOLANDIRICILIK OLAYLARINDA DİKKAT ÇEKEN AZALIŞ
Vali Yavuz, evden hırsızlık olaylarının yüzde 33,6, açıktan hırsızlık olaylarının yüzde 38, dolandırıcılık olaylarının yüzde 28,71 ve nitelikli dolandırıcılık olaylarının yüzde 36,84 oranında azaldığını kaydetti. Özellikle telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyanık olmaya davet etti.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE KARARLILIK
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 2024 yılında 302 operasyon yapıldığını açıklayan Yavuz, bu operasyonlarda 276 kişinin yakalandığını, bunlardan 97’sinin tutuklandığını belirtti. Operasyonlarda 22,52 kilogram uyuşturucu madde ve 18.091 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini söyledi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
2024 yılında düzensiz göçle mücadele kapsamında 205 düzensiz göçmenin yakalandığını ve 160 kişinin sınır dışı edildiğini ifade eden Yavuz, mobil göç aracının kullanımıyla 4.086 yabancı şahsın sorgulandığını aktardı.

SİBER SUÇLARDA YÜKSEK ARTIŞ
Siber suçlarla mücadelede yüzde 71,63 artış yaşandığını belirten Yavuz, 369 hesap hakkında işlem yapıldığını ve 24 kişinin tutuklandığını açıkladı.

TRAFİK KAZALARINDA ÖNEMLİ RAKAMLAR
2024 yılında Karabük’te toplam 1.726 trafik kazasının meydana geldiğini ifade eden Vali Yavuz, 10 kazanın ölümlü, 910 kazanın yaralanmalı ve 806 kazanın maddi hasarlı olduğunu belirtti. Trafik denetimlerinde ise 640.628 araç kontrol edildiğini söyledi.

KADINA KARŞI ŞİDDETTE AZALIŞ
2024 yılında 6284 sayılı Kanun kapsamında kadınlara yönelik şiddet olaylarında yüzde 6,33 azalma yaşandığını belirten Yavuz, kadınların korunması için toplam 828 koruma ve tedbir kararı alındığını bildirdi.

OKUL VE PANSİYON DENETİMLERİ ARTTI
Güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla 2024 yılında okul çevresinde 7.868 denetim yapıldığını, pansiyon çevresi denetimlerinin ise yüzde 13,24 artışla 2.241’e ulaştığını açıkladı.

Vali Yavuz, suçla mücadelede tüm Karabük halkını duyarlı olmaya ve şüpheli durumları kolluk birimlerine bildirmeye davet ederek, “Bu şehirde huzurun ve güvenin teminatı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sahnede evlilik teklifi

Bartın’da bir genç, pop sanatkarı Güliz Ayla konserinde sahneye çıkarak, binlerce kişinin gözü önünde kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. "Evet" karşılığı alan genç, sanatçı ile birlikte müzik söyledi.
Bartın’da düzenlenen Çilek Şenliği renkli ve enteresan imgelere sahne oluyor. Şenliğin ikinci gününde çilekli pasta müsabakası düzenlendi. Heyet üyeleri, birbirinden hoş 19 pasta ortasından en güzelini seçmekte zorlandı. Birinciye 5 bin TL mükafatın verildiği yarışın kazananı Bartın ve çilek temalı yaş pastayı hazırlayan Ekin Aytekin oldu.
Yarışmanın akabinde ise halk oyunları şovları sergilendi. DJ performanslarının da yer aldığı ikinci günün finalinde ise pop sanatkarı Güliz Ayla, sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konserde, sanatçı binlerce kişiyi coşturdu.

Sanatçıdan kendisine enteresan benzetme
Pop sanatkarı Güliz Ayla, sahnede yaptığı kısa konuşmada çileğe benzemek istediğini lakin giydiği yeşil kıyafet nedeniyle olgunlaşmamış çileğe benzediğini söyledi. Sanatçı, "Burada olmaktan çok memnunum. Ben de çileğe benzemek istedim, olmadı. Yeşil kaldım biraz. Olmamış, tatlı değil mi? Daha tam olmamış, yani mevsiminde değil" dedi.
Sahneye çıkan bir hayranı ise kara kalem çalışması ile çizdiği resmi ünlü sanatkara verdi. Kız arkadaşı ile birlikte sahneye çıkan bir genç ise, sahnede arkadaşına evlenme teklifinde bulundu. Diz çökerek, kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunan genç, "evet" yanıtı alması üzerine alandakiler tarafından alkışlandı. Ünlü sanatçı ise, teklifin akabinde "ve sizi karı koca ilan ediyorum" diye espri yaparak, çifti kutladı. Gençlerin sevinç ve heyecanına ortak olan sanatçı, bir müziğini da onlarla birlikte seslendirdi.

Programda sanatkara 1 sepet Bartın çileği armağan edildi.
Festivalin ikinci günü aktiflikleri sanatkarın verdiği konserin akabinde sona erdi

Bizi sosyal medyadan takip edin