Reklam
Reklam
67a5bda5e707d
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
07 Şubat, 2025 11:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Sportif Yetenek Taraması Meyvelerini Verdi

Karabük’te Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 2023-2024 yılları arasında branşlara yönlendirilen sporcular, ulusal düzeyde elde ettikleri başarılarla göz doldurdu.

Programın meyvelerini vermeye başladığını gösteren bu başarılar, sporcuların ve antrenörlerinin özverili çalışmalarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

KONYA VE FETHİYE DUATLONLARINDA BÜYÜK BAŞARI

Konya’da düzenlenen Duatlon’da Atletizm branşında yarışan sporculardan Poyraz Gürgen Türkiye ikincisi, Deniz Özdemir Türkiye üçüncüsü, Buğlem Duru Yıldız Türkiye ikincisi ve Yiğit Ömer Yılman Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Fethiye’deki Duatlon’da ise Atletizm branşında yarışan Mustafa Sarıoğlu Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

KARATE KYOKUSHİN BRANŞINDA DA BAŞARI

Karate Kyokushin branşında yarışan Semiha İnci Yavuz, +40 kg açık sıklet kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir derece elde etti.

BAŞARILAR TÖRENLE KUTLANDI

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende sporcuların başarıları kutlandı. Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Şube Müdürleri Lokman Mollaoğulları ve Serdar Ali Osman Sevim ile sporcu velileri katıldı.

İl Müdürü Coşkun Güven, başarılı sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, programın Türk sporuna katkılarının artarak devam edeceğini vurguladı.

ANTRENÖRLERE TEŞEKKÜR

Atletizm Antrenörü Serdar Akad, Karate Antrenörü Onurcan İstenci ve Cimnastik Antrenörü Ahmet Ceylan, sporcuların disiplinli çalışmaları sayesinde bu başarıların elde edildiğini belirterek mutluluklarını dile getirdiler.

Tören sonunda başarılı sporculara yetenek taraması malzemeleri hediye edilerek destek sağlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin