Reklam
Reklam
67a5bda5e707d
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
07 Şubat, 2025 11:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Sportif Yetenek Taraması Meyvelerini Verdi

Karabük’te Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 2023-2024 yılları arasında branşlara yönlendirilen sporcular, ulusal düzeyde elde ettikleri başarılarla göz doldurdu.

Programın meyvelerini vermeye başladığını gösteren bu başarılar, sporcuların ve antrenörlerinin özverili çalışmalarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

KONYA VE FETHİYE DUATLONLARINDA BÜYÜK BAŞARI

Konya’da düzenlenen Duatlon’da Atletizm branşında yarışan sporculardan Poyraz Gürgen Türkiye ikincisi, Deniz Özdemir Türkiye üçüncüsü, Buğlem Duru Yıldız Türkiye ikincisi ve Yiğit Ömer Yılman Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Fethiye’deki Duatlon’da ise Atletizm branşında yarışan Mustafa Sarıoğlu Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

KARATE KYOKUSHİN BRANŞINDA DA BAŞARI

Karate Kyokushin branşında yarışan Semiha İnci Yavuz, +40 kg açık sıklet kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir derece elde etti.

BAŞARILAR TÖRENLE KUTLANDI

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende sporcuların başarıları kutlandı. Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Şube Müdürleri Lokman Mollaoğulları ve Serdar Ali Osman Sevim ile sporcu velileri katıldı.

İl Müdürü Coşkun Güven, başarılı sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, programın Türk sporuna katkılarının artarak devam edeceğini vurguladı.

ANTRENÖRLERE TEŞEKKÜR

Atletizm Antrenörü Serdar Akad, Karate Antrenörü Onurcan İstenci ve Cimnastik Antrenörü Ahmet Ceylan, sporcuların disiplinli çalışmaları sayesinde bu başarıların elde edildiğini belirterek mutluluklarını dile getirdiler.

Tören sonunda başarılı sporculara yetenek taraması malzemeleri hediye edilerek destek sağlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin