Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2022 14:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Spor Tabana Yayılıyor

Vali Fuat Gürel: "Öyle bir gençlik yetiştirmeliyiz ki kendisini boşlukta hissetmesin. Hayatın içinde olan sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin içinde olsunlar. Onun için her çocuğun bir spor dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Spor yanında, kültür ve sanatla da ilgilenmelerini istiyoruz" Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Karabük'teki  sporun tabana yayılması, okul sporları faaliyetleri, ilkokullarda spor dalı eğitimi gibi konularda değerlendirmelerde bulunmak için il genelindeki okullarda görevli beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerle değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Osman Sak, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ile beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler katıldı. Karabük'ün  eğitimde olduğu gibi sporda da başarılı bir kent olduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel, “Bu başarı rastgele oluşan bir şey değil, yılların vermiş olduğu, velilerimizin ilgi ve alakası, öğretmenlerimizin müthiş performansı ve çocuklarımızın başarısı ile kendini gösteren bir süreç. Bu akademik başarı aynı şekliyle spor ve kültür sanat dallarında da devam ediyor. Gençlik Spor Bakanlığımıza ait tüm spor salonlarının dolu olduğunu gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde de görüyoruz, bu anlamda çok şanslıyız. Ülkemizin geleceğini yetiştiriyoruz, ruhen, bedenen geleceğe umutla bakabileceğimiz bir nesli hep beraber yetiştireceğiz. İlkokuldan başlamak üzere sporu tabana yaydığımızda 80 olan milli sporcu sayımız daha da artacaktır. Günümüzde bağımlılık yapan birçok unsur var, madde bağımlılığının yanı sıra bir de teknoloji bağımlılığı var, gençlerimizin, çocuklarımızın telefona ayırdıkları süre inanılmaz boyutlarda. Çocuklarımızın enerjisini atabilecekleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşabilecekleri etkinliklere ihtiyacımız var. Her çocuğun bir spor dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Spor yanında, kültür ve sanatla da ilgilenmelerini istiyoruz, örneğin her okulumuzda bir folklor ekibinin olmasını arzu ediyorum, okullarımızda korolar neden olmasın, öyle bir gençlik yetiştirmeliyiz ki kendisini boşlukta hissetmesin. Hayatın içinde olan sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin içinde olmalarını istiyoruz. Ben başta İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarımız ve siz değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum”  dedi., Toplantı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan tarafından faaliyetler, yetenek taramaları, okul sporları, Anadolu Yıldızlar Ligi ve Federasyon faaliyetleri hakkında yapılan sunumun ardından karşılıklı değerlendirme ve fikir alışverişinde bulunması sona erdi. (Nurettin Acar)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Geleceğin bilim insanlarının projeleri, Samsun’da yarışıyor

Samsun’da düzenlenen "19. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışı Samsun Bölge Sergisi"nde, 20 bin 726 öğrenci ve danışman öğretmenin katkılarıyla hazırlanan projelerden dereceye girenler görücüye çıktı.
"Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Müsabakası Samsun Bölge Sergisi", Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu’nda açıldı. 20 bin 726 öğrenci ve danışman öğretmenin katkılarıyla hazırlanan projelerden biyoloji, coğrafya, pahalar eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarındaki çalışmalardan dereceye giren çalışmalar stantlarla sergilendi.

Prof. Dr. Kurnaz: "Bu yarışmanın kaybedeni yoktur"
Amaçlarının gençleri bilime yönlendirmek olduğuna dikkat çeken OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, "Başvuruların 11 bin 145’i devlet, 2 bin 773’ü ise özel okullardan yapılmıştır. Projelerde misyon alan öğrenci sayısı ise tam 20 bin 726’dır. 11 bin 406 kız ve 9 bin 320 erkek öğrencimiz, ferdî ya da grup halinde hazırladıkları projelerle bu serüvene katkı sunmuştur. Bugün burada, titiz bir ön kıymetlendirme sürecinden muvaffakiyetle geçerek 10 farklı alandan seçilmiş 100 projenin sahibi öğrenci ve onları büyük bir özveriyle yönlendiren danışman öğretmenlerimizle birlikteyiz. Bugün burada sergilenen projeler, sırf bir yarış eseri değil; merakın, emeğin ve bilime duyulan ilginin somut birer yansımasıdır. Şunu gönül rahatlığıyla tabir edebilirim ki bu yarışın kaybedeni yoktur. Sizler bugün burada olmakla zati kazandınız. Sizler, düşünerek, araştırarak ve üreterek çoktan kıymetli bir muvaffakiyete imza attınız. Her bir projeniz, geleceğe tutulan bir ışıktır. İnanıyorum ki bu başlangıç, ilerleyen yıllarda daha büyük başarılara ve çok daha etkileyici çalışmalara taban hazırlayacaktır. Hepinizi gönülden kutluyor, muvaffakiyetlerinizin daim olmasını diliyor; hepinizi hürmet ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Prof. Dr. Topçu: "Projenin amacı, 21. yüzyıl marifetlerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamak"
OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve TÜBİTAK Proje Müsabakaları Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Yıldıray Topcu ise "Yarışmanın 19. yılında, bölgemizde 10 farklı alanda; biyoloji 352, coğrafya 132, pahalar eğitimi 372, fizik 138, kimya 99, matematik 291, tarih 121, teknolojik tasarım 409, Türkçe 210, yazılım 126 olmak üzere toplam 2 bin 250; Türkiye genelinde ise 13 bin 918 proje başvurusu yapılmıştır. Bu projeler 9 bin 320 erkek ve 11.406 kız öğrenci olmak üzere toplam 20 bin 726 öğrencimizin ve danışman öğretmenlerinin emeğiyle hazırlanmıştır. Samsun bölgesi, proje müracaat sayıları açısından 12 bölge ortasında 2. sırada yer almıştır. Bölgemizi oluşturan vilayetlerden Ordu bin 34 proje müracaatıyla Türkiye genelinde 3., Samsun ise 737 proje müracaatıyla Türkiye genelinde 5. vilayet olmuştur. Projelerin ön inceleme ve ön kıymetlendirme etaplarında 29 farklı üniversiteden, 118 öğretim üyesi vazife almıştır. Her bir proje kendi alanındaki üç heyet üyesi tarafından değerlendirilmiştir. TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu bu proje müsabakalarının temel hedefi, gençlerimizi düşünmeye, müşahede yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları sorunlara tahliller üretebilen, 21. yüzyıl marifetlerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Yarış sonunda verilen mükafatlar, bu sürecin maksadı değil, gençlerimizi bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araçtır. En değerli ödül, öğrenci ve danışman öğretmenlerimizin proje sürecindeki kazanımlarıdır" diye konuştu.
Proje kapsamında çalışmaları sergilenen öğrenciler, ziyaretçilere projeleri hakkında bilgi verirken, yarışın kendileri ve iştirakçiler açısından hem eğitici hem de eğlenceli bir aktiviteye dönüştüğüne dikkat çektiler.
29 farklı üniversiteden, 118 öğretim üyesinin misyon alarak sergilenmeye uygun gördüğü projeleri belirlediği stant, 10 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. Stant açılışına Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar da katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.