blank
Haber Merkezi tarafından
28 Mart, 2025 11:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te Sokak Hayvanları İçin Barınak Kapasitesi Artırılıyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında, sahipsiz hayvanların bakımı, korunması ve rehabilitasyon süreçleriyle ilgili çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ahmet Işık ile ilgili paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların barınma, bakım ve rehabilitasyon süreçlerine yönelik mevcut uygulamalar ele alındı. Vali Mustafa Yavuz yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonunun yerel yönetimlerin öncelikli görevleri arasında olduğunu belirterek, “Bu konuda iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Karabük, Safranbolu ve Eflani’de belediyelere ait toplam 382 kapasiteli üç hayvan barınağımız mevcut. Mevcut kapasitemizi artırarak, sahipsiz hayvanların barınaklara alınması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi adına kararlılıkla çalışıyoruz.” dedi.

HAYVAN BAKIM EVLERİNDE KAPASİTE ARTIŞI

Vali Mustafa Yavuz, Karabük Belediyesi Hayvan Bakım Evi’nde 36.000 metrekarelik kapasite artışı çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Kapasite artışıyla birlikte Karabük Belediyesi bakım evinin kapasitesinin en az 2.250’ye çıkarılmasının planlandığını ifade etti.

Safranbolu’daki bakım evinde ise 12.000 metrekarelik kapasite artışı ile toplam en az 1.250 kapasiteye ulaşılması için proje ve çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Vali Yavuz, Eflani ilçesinde de 3.000 metrekarelik kapasite artışıyla toplamda 300 kapasiteye ulaşılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Bu üç projenin de Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

YENİ BARINAK PROJELERİ GÜNDEMDE

Vali Mustafa Yavuz, Eskipazar ve Yenice Belediyelerinin de yeni barınak projeleri üzerinde çalıştığını belirterek, “Eskipazar ve Yenice Belediyelerimiz, yeni barınak projeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projelerin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Toplantıda ayrıca sahipsiz hayvanların korunması, beslenmesi ve rehabilitasyonu konularında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışmaların hız kesmeden devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
13 Ekim, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Postası Gazetesi’nin 70. Yılını Kutladı

Yavuz: "Karabük Postası Karabük'ün Önemli Bir Değeridir"

Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Canver ile birlikte Karabük Birlik Medya'yı ziyaret etti. Ziyarette, Birlik Medya Yöneticileri İhsan Ersözlü, İsmail Akça, Okan Küçük, Zeki Akça ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Yavuz'a, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz da eşlik etti.

Ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz, Karabük Postası Gazetesi'nin 70. kuruluş yıl dönümünü pasta keserek kutladı. Kesintisiz yayın hayatını sürdüren Karabük Postası'nın kentin bir markası olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, gazetenin Karabük'ün tarihine tanıklık eden önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

blank

"Karabük'ün ilçe olması ile Karabük Postası'nın tarihi neredeyse eş zamanlı döneme geliyor. Arkasından il olmasına şahitlik ediyor. Kardemir'in, Karabük'ün hafızasına kazınan olaylara şahitlik ediyor. Aslında ciddi bir tarih yolculuğunda Karabük Postası bunun şahitliğini yapıyor, aynı zamanda şehrin ve kentin hafızasını oluşturuyor. Başta rahmetli büyükleriniz olmak üzere Ersözlü Ailesi'ne, kuruluşundan bugüne emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Arkasından bugün sahip çıkan sizlere, Karabük'ün değerini yaşattığınız için teşekkür ediyorum."

"KARABÜK POSTASI KARABÜK'ÜN BİR DEĞERİDİR" 

Şehirlerin birçok değeri vardır. Safranbolu'daki tarihi miras şehrin değeridir. Yenice'nin blok ormanları Karabük'ün bir değeridir. Kardemir, Karabük'ün bir değeridir. Bence Karabük Postası da Karabük'ün bir değeri. Dolayısıyla bizim bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım, yaşatmamız lazım. Bu yaşatmadan ve sahip çıkmadan dolayı da teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Karabük halkına da teşekkür etmek lazım. Karabüklü hemşerilerimiz, o günden bugüne baktığımız zaman, 12 Ekim 1956 yılından bugüne kadarki yolculukta Karabük Postası'na sahip çıkmış. Bugün 70. yaşımıza giderken açıkçası bu saygıyı görüyoruz. Ben Karabüklü hemşerilerimize de teşekkür ediyorum. Bu gazetenin çıkmasına emek veren herkese teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.

"GAZETENİN NÜSHALARINDAN TEZLER ÇIKAR "

Vali Yavuz, "Karabük Postası sadece güncel haberleri veren ya da günceli vatandaşa duyuran değil, aynı zamanda bundan sonra da Karabük'le ilgili çalışma yapan birisi için 12 Ekim 1956 yılından bugüne kadar Karabük Postası Gazetesi'nin nüshalarından tezler çıkartır, yüksek lisans tezleri çıkartır, doktora tezleri çıkartır. Şehrin sosyolojisini, kültürünü, ekonomisini, siyasetinin gelişimini burada görmek mümkün. Dolayısıyla gazetelerin bir arşiv olma özelliği de var. Muhtemelen sizler bunları arşivliyorsunuzdur. Bence o arşivi önemli olan muhafaza etmek. 70. yaşını kutluyorum. İnşallah Karabük Postası bundan sonra da yaşamaya devam eder. Daha nice yaşlara diyorum" diye konuştu.

Vali Yavuz, ayrıca Karabük Postası’nın bir “okul” işlevi gördüğünü belirterek, buradan basın dünyasına pek çok Karabüklü gazetecinin yetiştiğini söyledi. Ziyaretin sonunda  Birlik Medya Yöneticileri, Vali Mustafa Yavuz ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver’e gösterdikleri ilgi ve nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin