blank
Haber Merkezi tarafından
24 Mart, 2025 15:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Şirinevler Camii Yeniden İnşa Edilecek

Karabük'ün en önemli ibadethanelerinden biri olan Şirinevler Camii, modern ve daha kullanışlı bir yapıyla yeniden inşa edilecek. Artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen mevcut cami, önümüzdeki günlerde yıkılarak yerine yeni bir yapı inşa edilecek.

Yeni cami, Karabük’ün yetiştirdiği genç ve başarılı iş insanlarından Murat Yavuz tarafından annesi Semiye Yavuz’un anısını yaşatmak amacıyla yaptırılacak. "Semiye Hatun Camii" adıyla yeniden inşa edilecek olan ibadethane, ünlü mimar Mahmut Sami Kirazoğlu’nun özel olarak hazırladığı proje ile hayata geçirilecek. Bölge halkı, yeni caminin ibadet edenlere daha konforlu ve geniş bir alan sunacağını belirterek, projeye destek veriyor. Yapım sürecinin ne kadar süreceği konusunda kesin bir bilgi bulunmazken, caminin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin