Reklam
Reklam
D23
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Mart, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Şehitlerimizin Hatırası da Yaşatılsın!..

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki Yürüyen Merdivenlerde yenileme çalışmaları başlarken, bu alanda bulunan Şehitler Anıtı’nın da bu yenileme çalışmalarına dahil edilerek, Karabük’e yakışır bir Anıt yapılması isteniyor

Karabük Belediyesi, şehir giriş noktasını modern ve kullanışlı hale getirmek amacıyla

kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Şehirlerarası ulaşımın kalbi olan otobüs terminali, baştan aşağı yenilenecek ve teknik donanım bakımından estetik iyileştirmelere kadar pek çok alanda geliştirilecek. Terminalin modernize edilmesi ve güvenli hale getirilmesi konusunda atılan bu adım, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Aynı zamanda, yürüyen merdivenlerin de daha güvenli hale getirilmesi için bakım ve iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Ancak Karabük halkının beklentisi bununla sınırlı kalmadı. Uzun süredir bakımsız bırakılan şehitler anıtının da bu yenileme projelerine dahil edilmesi talep ediliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN ANITI KADERİNE TERK EDİLDİ

2005 yılında düşen F16 savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Üsteğmen Fatih Keskin’in anısını yaşatmak için Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan anıt şelale, ne yazık ki bakımsız haliyle yürekleri burkuyor. Şehitlerin hatırasına saygı için yapılan bu anıtın, çevre düzenlemesiyle birlikte yeniden canlandırılması ve kentin girişine yakışır bir görünüme kavuşturulması talep ediliyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLER VE TERMİNAL MODERNLEŞİYOR

Karabük Belediyesi, yürüyen merdivenlerin teknik güvenliğini artırmak amacıyla bakım ve iyileştirme çalışmalarına başladı. Belediye  Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve halkın yürüyen merdivenleri güvenle kullanabileceğini belirtirken, gösterilecek sabır ve anlayış için teşekkür etti.

Otobüs Terminali’nde ise 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanını kapsayan kapsamlı bir tadilat projesi hayata geçiriliyor. Terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler yapılacak, böylece şehir içi ve şehirler arası ulaşım daha konforlu ve modern hale gelecek. Karabüklüler, tüm bu çalışmaların yanı sıra şehitlerimizin anıtının da yenilenerek kentin girişine yakışır bir hale getirilmesini bekliyor. Bu düzenleme ile hem şehitlerimizin hatırası yaşatılacak hem de Karabük’ün girişine anlamlı bir dokunuş yapılmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ILHAN ALPBOGA 1
İlhan Alpboğa Avatarı
İlhan Alpboğa
10 Mayıs, 2026 12:16 tarihinde yayınlandı
0

Gördük işittik söylüyoruz

“Bozacının şahidi şıracı.”

Aaa habere bak sen.

Miting meydanında olmasam, konuşmayı dinlemesem inanır mıyım?

Yoo.

Yine de inanmam.

Biliyorum ki, haberleri sipariş.

Aynen Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden yaptığı haber gibi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Karabük’te hastane yok.” Demiş.

Dedik ya.

İzlemesek mitingi, yerinde dinlemesek.

İl Sağlık Müdürü figüran olmuş.

Spiker İl Sağlık Müdürünün sözlerini bile çarpıtma gayretine girmiş.

Tam “Bozacının şahidi şıracı.” Misali.

Yahu adam “Hastane yok.” Demedi ki.

“Devlet hastanesi.” Yok dedi.

Yağdanlığın da bir sınırı olmalı canım.

Kumbara kalemliğin de.

Milletin gözünün içine baka baka yalan haber yapmanın ne anlamı var?

 

 

Miting ve sonrası

 

Başladık CHP Karabük Mitingi ile devam edelim.

Belki de Karabük’te tarihinin en coşkulu, en kalabalık mitingini yaptı CHP.

Genel Başkan kalabalığı ve coşkuyu görünce “Bu iş olmuş.” Dedi.

Alanın hazırlanmasında Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve arkadaşlarının büyük emeği ve alın teri var.

Merdiven tepelerinde gecenin bir yarılarına kadar afiş ve pankart astılar.

Çorbada en az tuzu olan genel başkandan en fazla övgüyü aldı.

Bizim kumbara kalemler fırsatı kaçırır mı?

Çalakalem balon şişirme telaşına girdiler.

“Civcinin güzün sayıldığını” bilirler de, işte.

O zamana kadar köprünün altından ne sular akar bir bilseniz?

Hem ne sular?

CHP mitinginden sonra iktidar partisinin yereldeki yöneticileri her halde durum değerlendirmesi yapmışlardır?

Önümüzdeki seçim diğerlerine benzemeyecek çünkü.

Çeşitli kaygılarla meydana girmeyen kalabalığın coşkusu da cabası.

Bunu fark eden CHP Genel Başkanı onları da diyaloglarına katmayı başardı.

Bir de mitingin renkli sahnelerinden Deniz Özgü var ki?

Acizlik ve telaş insana neler yaptırıyor.

Bu gencecik delikanlının görüntüsü üzerinden nasıl hemen kaydına ulaştınız da kötülük çarklarını işlettiniz?

Nerede kaldı Kişisel verileri Koruma Kanunu?

Bu gencimiz için kim işletecek bunu?

 

 

 

 

 

 

Kıymayın Yenişehir’e

 

Daha önceleri konuşuluyordu.

Bir hamle Yenişehir Pazar Yeri ile ilgili olarak Mimarlara Odası’nın açtığı dava nedeni ile mahkeme kararı ile durdurulmuştu.

Şimdilerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının Karabük ziyareti ile yeniden pişirildi.

Yenişehir’in imara açılmasından bahsediyoruz.

Örnek bir semtten bahsediyoruz.

Öyle ki;

Yenişehir sitesinin (Yenişehir Mahallesi) planlaması 1938 yılında Fransız Şehir Plancısı H. Prost’a yaptırılmıştır. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) kurulmasıyla birlikte, fabrika çalışanları için modern bir yerleşim yeri olarak tasarlanan Yenişehir’in inşaat süreci 1930’ların sonu ve 1940’ların başında hız kazanmıştır.

Şehri yönetenlerin hiç birisi dönüp bu örneğe bakmamış, kafalarına ve taraftarlarına göre imarlarla şehri bu günkü haline getirmişler.

Şimdi gözü buraya mı diktiler?

Kıymayın beyler Yenişehir’e.

 

 

 

 

Kurbağa taktiği mi?

Şu Sağlık-Sen Şube yöneticisi vardı ya?

Atatürk’e ağız dolusu hakaret eden.

Hani sendikanın ihraç ettik dediği.

Meğer işi soğutmaya bırakmışlar.

Adam haftalık sendikal izinlerini kullanıp, sendikanın protokol ziyaretlerinde boy göstermeye başladı yine.

Sendikacılar kamuoyuna yalan söylemiş.

Hem de kuyruklusundan.

O zaman bu Atatürk, daha önceleri Recep Tayyip Erdoğan düşmanı Nurettin Çamlıca’nın fikirlerine sendika yönetimi de mi katılıyor?

Bu meczubu koruma kollama görevini büyük cengaverlikle üstlenen malum yapı artığı olduğu iddiaları dilden dile dolaşan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de mi onaylıyor?

Yapanın yanına kar mı kalacak?

Atatürk’ü koruma kanunu nerede, bunu hangi savcı hatırlayacak?

Yoksa kurbağa haşlama taktiğine devam mı edilecek?

Unutmayın devlet unutmaz.

Dün unutmadı, gelecekte unutmaz.

 

 

Manzara koyalım

 

“Kurt yavrusuna hayatı öğretirken koyunları gösterir,

bunun eti lezzetlidir,

Çobanı gösterir

bunun sopası acıdır,

dikkat etmelisin

Yavru kurt,

köpeği görünce baba bu bize benziyor der,

Baba kurt,

oğlum bunu görünce kaç biz ne çektiysek bize benzeyip bizden olmayanlardan çektik der.”