Reklam
Reklam
D23
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Mart, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Şehitlerimizin Hatırası da Yaşatılsın!..

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki Yürüyen Merdivenlerde yenileme çalışmaları başlarken, bu alanda bulunan Şehitler Anıtı’nın da bu yenileme çalışmalarına dahil edilerek, Karabük’e yakışır bir Anıt yapılması isteniyor

Karabük Belediyesi, şehir giriş noktasını modern ve kullanışlı hale getirmek amacıyla

kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Şehirlerarası ulaşımın kalbi olan otobüs terminali, baştan aşağı yenilenecek ve teknik donanım bakımından estetik iyileştirmelere kadar pek çok alanda geliştirilecek. Terminalin modernize edilmesi ve güvenli hale getirilmesi konusunda atılan bu adım, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Aynı zamanda, yürüyen merdivenlerin de daha güvenli hale getirilmesi için bakım ve iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Ancak Karabük halkının beklentisi bununla sınırlı kalmadı. Uzun süredir bakımsız bırakılan şehitler anıtının da bu yenileme projelerine dahil edilmesi talep ediliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN ANITI KADERİNE TERK EDİLDİ

2005 yılında düşen F16 savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Üsteğmen Fatih Keskin’in anısını yaşatmak için Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan anıt şelale, ne yazık ki bakımsız haliyle yürekleri burkuyor. Şehitlerin hatırasına saygı için yapılan bu anıtın, çevre düzenlemesiyle birlikte yeniden canlandırılması ve kentin girişine yakışır bir görünüme kavuşturulması talep ediliyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLER VE TERMİNAL MODERNLEŞİYOR

Karabük Belediyesi, yürüyen merdivenlerin teknik güvenliğini artırmak amacıyla bakım ve iyileştirme çalışmalarına başladı. Belediye  Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve halkın yürüyen merdivenleri güvenle kullanabileceğini belirtirken, gösterilecek sabır ve anlayış için teşekkür etti.

Otobüs Terminali’nde ise 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanını kapsayan kapsamlı bir tadilat projesi hayata geçiriliyor. Terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler yapılacak, böylece şehir içi ve şehirler arası ulaşım daha konforlu ve modern hale gelecek. Karabüklüler, tüm bu çalışmaların yanı sıra şehitlerimizin anıtının da yenilenerek kentin girişine yakışır bir hale getirilmesini bekliyor. Bu düzenleme ile hem şehitlerimizin hatırası yaşatılacak hem de Karabük’ün girişine anlamlı bir dokunuş yapılmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin