Karabük’te Seçmen Listeleri Askıya Çıkarıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2014 15:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Seçmen Listeleri Askıya Çıkarıldı

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen listeleri askıya çıkarıldı.
Tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de vatandaşlar 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecek. Yaklaşan seçimler için hazırlıklar başlarken seçmen listeleri de askıya çıkarıldı. Vatandaşların, seçmen listelerini mahalle muhtarlıklarından ve Yüksek Seçim Kurulu Yurtiçi Seçmen Sorgulama sitesinden kontrol etmeleri anımsatılırken, 2 Temmuz’da asılan listelerin 9 Temmuz’a kadar askıda kalacağı kaydedildi.
Kartaltepe Mahalle muhtarlığını yapan Halil İbrahim Kaya, özellikle yerleşim yeri değişikliği yapan seçmenlerin muhtarlıklara giderek listeleri kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Kaya, seçmen listelerine Yüksek Seçim Kurulu sitesinden Yurtiçi Seçmen Kayıt Sistemi ile kolaylıkla ulaşabileceğini dile getirirken, listede ismi bulmayan vatandaşların ise Nüfus Müdürlüklerine giderek düzelttirmeleri gerektiğini söyledi.
9 Temmuz’da askıdan kaldırılacak seçmen listeleri sonucunda oluşacak seçmen kütüklerinin ise 20 Temmuz’da kesinleşeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin