Karabük’te Seçmen Listeleri Askıya Çıkarıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2014 15:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Seçmen Listeleri Askıya Çıkarıldı

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen listeleri askıya çıkarıldı.
Tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de vatandaşlar 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecek. Yaklaşan seçimler için hazırlıklar başlarken seçmen listeleri de askıya çıkarıldı. Vatandaşların, seçmen listelerini mahalle muhtarlıklarından ve Yüksek Seçim Kurulu Yurtiçi Seçmen Sorgulama sitesinden kontrol etmeleri anımsatılırken, 2 Temmuz’da asılan listelerin 9 Temmuz’a kadar askıda kalacağı kaydedildi.
Kartaltepe Mahalle muhtarlığını yapan Halil İbrahim Kaya, özellikle yerleşim yeri değişikliği yapan seçmenlerin muhtarlıklara giderek listeleri kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Kaya, seçmen listelerine Yüksek Seçim Kurulu sitesinden Yurtiçi Seçmen Kayıt Sistemi ile kolaylıkla ulaşabileceğini dile getirirken, listede ismi bulmayan vatandaşların ise Nüfus Müdürlüklerine giderek düzelttirmeleri gerektiğini söyledi.
9 Temmuz’da askıdan kaldırılacak seçmen listeleri sonucunda oluşacak seçmen kütüklerinin ise 20 Temmuz’da kesinleşeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin