Karabük'te Şarj İstasyonları Nerede? - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Ekim, 2023 14:06 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:29
0
1

Karabük’te Şarj İstasyonları Nerede?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektrikli otomobilleri Türkiye’nin dört bir yanına kesintisiz ulaştıran şarj istasyonları haritasını açıklarken, haritada Karabük’te 13 adet şarj istasyonu bulunuyor.  Ancak bu istasyonların nerelerde olduğu ise henüz bilinmiyor.

Elektrikli araçların Edirne’den Kars’a kesintisiz ulaşımını sağlayacak olan  Türkiye’nin şarj istasyonu haritası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından  açıklandı. Haritada Karabük’te 13 adet şarj istasyonunun olduğu görülürken,  bu istasyonların nerede olduğu ise bilinmiyor.

Karabük’te de kullanılan elektrikli araçların şarj istasyonlarının nerede olduğu merak edilirken, yayınlanan haritada Karabük’te 13 adet  şarj istasyonu görünüyor.

Karabukte Sarj Istasyonlari Nerede jpg

Trafikte yaklaşık 33 bin adet elektrikli araç bulunduğunu ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şarj istasyonu soket sayısının da 9 bini aştığını söyledi.

Bakan Uraloğlu;  “2030’da araçların yüzde 50’den fazlasının elektrikli araç olacağını öngörüyoruz. TOGG da yollarda yerini hızla alıyor. Şu anda 81 ilde 4.410 adet şarj istasyonunda 9.278 adet şarj soketi var. Araç başına düşen şarj noktası açısından orantısal olarak baktığımızda Türkiye, Avrupa genelinde birinci sırada. TCDD Teknik A.Ş. de EPDK’dan şarj işletmecisi lisansı aldı. Bakanlığımıza bağlı kurumlara hizmet verecek. Kurulumuna başlanan 200 kilovat gücündeki süper hızlı şarj istasyonları ile vatandaşlarımız elektrikli araçlarını 15-20 dakikada şarj edebilecek. Ülke genelinde Mart 2024’e kadar 50 adet şarj istasyonu devreye alınacak” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kamyonetle otomobil carpisti 1 yarali yHwaLEb3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kamyonetle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaralandı.

Kaza, Barış Mahallesi Terminal Sokak’ta meydana geldi. E.T. idaresindeki 78 ACF 135 plakalı kamyonet, 37 AEK 772 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan Z.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin