Karabük'te “Sahte Emeklilik” Operasyonu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 15:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Sahte Emeklilik” Operasyonu

Emniyet 7 adrese yaptığı baskın sonucu ele geçirdiği Heyet Raporları ile “Sahte Emeklilerin” peşine düştü.
Karabük’te bir ihbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları operasyon kapsamında sahte emeklilerin peşine düştü.
Edinilen bilgiye göre, sahte diyabet (Şeker) ve astım hastalığı raporları düzenlenerek vatandaşların emekli edildiği yönünde yapılan ihbarı değerlendiren KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabük’te 4, Safranbolu’da 2 ve Zonguldak’ta bir adrese operasyon düzenledi.
7 ADRESE OPERASYON
Karabük ve Safranbolu’da M.Y., D.U., Y.K., M.A., D.İ. ve Y.A. ile Zonguldak’ta S.A. isimli şahısların evlerine eş zamanlı olarak yapılan operasyonda ekipler başka şahıslara ait olduğu tespit edilen heyet raporları ele geçirdi. Yapılan araştırma kapsamında SGK pirimi dolan ve yaş haddine takılan şahıslar için, hastanelerden para karşılığı ileri derece diyabet veya astım hastalığı nedeniyle heyet raporları alındığı tespit edildi. Organize bir şekilde çalışıldığı tahmin edilen olay sonrası KOM Şube ekipleri bu yolla emekli edilen 150 kişilik bir liste ele geçirirken, adreslerine ulaşılan emekliler yeniden sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı.
PARA KARŞILIĞI ALINAN RAPORLA EMEKLİLİK
Karabük KOM Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyon kapsamında ele geçirdikleri raporların sahte olup olmadığı yönünde soruşturmasını derinleştirirken, bu yolla emekli olduğu tespit edilen yaklaşık 150 kişiyi yeniden sağlık kontrolünden geçirmeye başladı. Ekiplerin yaptıkları araştırma kapsamında vatandaş ile hastane arasında aracılık yapan şahısların belli bir ücret karşılığı evrakları hazırlayarak heyete soktuğu, sağlık sorunu olmayan vatandaşların yerine ise şeker ya da astım hastalığı olan başka şahısları heyete soktuğunu tespit etti. Şahısların, Karabük ya da Safranbolu’da çıkaramadıkları heyet raporlarını Zonguldak’tan çıkarttığı da tespit edilirken, son bir yılda diyabet veya astım hastalığı yüzünden emekli olanlar mercek altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin