blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Şubat, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te sahipsiz valiz polisi harekete geçirdi

Karabük'te açık otoparktaki valiz, bomba imha ekiplerince fünye ile kontrollü olarak patlatıldı. Valizin boş olduğu belirlendi.

Karabük'te açık bir otoparka bırakılan sahipsiz valiz paniğe neden oldu. Edinilen bilgiye göre, vatandaşların fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak, otopark ve çevresini yaya ile araç trafiğine kapattı. Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanı, şüpheli valizi inceledikten sonra fünye ile kontrollü şekilde patlattı. Gerçekleştirilen kontrollü patlatma sonrası yapılan incelemede valizin içerisinin boş olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Mustafa Akgün tarafından
17 Şubat, 2026 10:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda dijital altyapı yenilendi

Karabük Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulunun uzun süredir kullanılan dijital altyapısı yenilenerek 41 sınıf modern sistemlerle donatıldı. Yapılan çalışma ile her yıl yaklaşık bin 200’ü aşkın öğrenciye sunulan yabancı dil eğitiminin niteliğinin artırılması hedefleniyor.

Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılan ve 10 yılı aşkın süredir aktif olan dijital altyapı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın talimatıyla kısa sürede yenilendi. Çalışma kapsamında yüksekokul bünyesindeki 41 sınıf yeni nesil dijital sistemlerle yeniden donatıldı.

Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Polat, yüksekokulda her yıl yaklaşık bin 200’ü aşkın öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti sunulduğunu belirterek, yabancı dil öğretiminin dört temel dil becerisine dayandığını vurguladı.

Polat, “Yabancı diller yüksekokulunda her yıl yaklaşık bin 200’ü aşkın öğrenciye, eğitim öğretim hizmeti sunmaktayız. Yabancı dil öğretimi diğer alanlardan farklı olarak dört temel dil becerisi geliştirme üzerine dayalı. Bu süreçte dijital altyapının güçlü olması hem akademisyenlerin elini güçlendiriyor hem de öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim öğretim hizmeti almasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Yenilenen altyapının özellikle dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerine yönelik etkinliklerin daha etkili yürütülmesine katkı sağlayacağını belirten Polat, en güncel kaynakların kullanılabilmesi için güçlü bir dijital altyapının zorunlu olduğunu ifade etti.

Polat, “Tüm hocalarımız adına, tüm öğrencilerimiz adına ben üniversitemize ve rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih Kırışık hocamıza şükranlarımı arz ediyorum.” diye konuştu. Karabük Üniversitesi, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik altyapı yatırımlarıyla akademik gelişimini sürdürürken, teknolojik imkânlarıyla yabancı dil eğitiminde nitelikli bir öğrenme ortamı sunmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.