blank
Berkay Doğan tarafından
18 Şubat, 2025 10:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Korunması İçin Toplantı Düzenlendi

Karabük’te sahipsiz hayvanların korunması, sahiplenilmesi, rehabilite edilmesi ve barınak yapılması amacıyla 5119 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında değerlendirme ve gözden geçirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Ali Öztürk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, il merkezi ve ilçelerde sahipsiz sokak hayvanlarının korunması, rehabilite edilmesi, bakımevleri ve doğal yaşam alanlarının oluşturulması ile denetim konuları ele alındı. Yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların bu süreçteki sorumlulukları değerlendirilirken, mevcut barınakların kapasitelerinin artırılması ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar gözden geçirildi.

Alınan kararlar kapsamında, Eskipazar ve Yenice ilçelerine geçici hayvan barınakları kurulması, Karabük ve Safranbolu’daki mevcut barınakların kapasitelerinin genişletilerek doğal yaşam alanlarının oluşturulması planlandı.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Mustafa Yavuz, sahipsiz hayvanların korunması ve bakımı konusunda tüm kurumların iş birliği içinde çalışması gerektiğini vurgulayarak, hayvanların daha iyi koşullarda yaşaması için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüleceğini ve sürecin bizzat takip edileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 204 işletmeye ‘yağ tutucu’ takıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, atık yağ kaynaklı etraf kirliliğinin önlenmesi emeliyle yürüttüğü kontroller kapsamında 204 işletmeye sanayi tipi tezgâh altı yağ tutucu sistemi kurulmasını sağladı. Sistem kurulan işletmelere ’Bağlantı Kalite Denetim Müsaade Belgesi’ verildi.
SASKİ Genel Müdürlüğü Atık Su Arıtma Dairesi Başkanlığı takımları tarafından yürütülen çalışmalarda; restoran, lokanta, otel, yurt, oto yıkama ve halı yıkama üzere yağ atığı üretme potansiyeli yüksek bölümlerde faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. 2025 yılının birinci çeyreğinde 411 işletmenin denetim edildiği çalışmalarda, 204 işletmeye yağ tutucu sistemi kurulması sağlandı.

Atık sular tahlil ediliyor
Denetimlerde alınan atık su numuneleri, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen akredite laboratuvarlarda tahlil ediliyor. Kimyasal oksijen muhtaçlığı (KOİ), askıda katı husus (AKM), yağ ve gres ölçüsü, pH pahası ile sıcaklık üzere çevresel tesire sahip parametrelerin değerlendirildiği tahlillerde, kriterlere uygun işletmelere teşekkür edilirken, uygun olmayanlara ikazlar ve güzelleştirme davetleri yapılıyor.
SASKİ yetkilileri, gelişi hoş dökülen atık yağların kanalizasyon sisteminde daralmaya ve tıkanmalara yol açarak, bilhassa ağır yağışlarda taşkın riskini artırdığını belirtti. Bu sistemlerin hem etraf sıhhati hem de kentsel altyapının korunması açısından büyük kıymet taşıdığı vurgulandı. İlişki kalite denetim müsaade evrakına sahip yaklaşık bin 600 işletmenin her yıl tertipli olarak denetlendiği ve yıl boyunca çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin