Berkay Doğan tarafından
18 Şubat, 2025 10:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Korunması İçin Toplantı Düzenlendi

Karabük’te sahipsiz hayvanların korunması, sahiplenilmesi, rehabilite edilmesi ve barınak yapılması amacıyla 5119 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında değerlendirme ve gözden geçirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Ali Öztürk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, il merkezi ve ilçelerde sahipsiz sokak hayvanlarının korunması, rehabilite edilmesi, bakımevleri ve doğal yaşam alanlarının oluşturulması ile denetim konuları ele alındı. Yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların bu süreçteki sorumlulukları değerlendirilirken, mevcut barınakların kapasitelerinin artırılması ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar gözden geçirildi.

Alınan kararlar kapsamında, Eskipazar ve Yenice ilçelerine geçici hayvan barınakları kurulması, Karabük ve Safranbolu’daki mevcut barınakların kapasitelerinin genişletilerek doğal yaşam alanlarının oluşturulması planlandı.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Mustafa Yavuz, sahipsiz hayvanların korunması ve bakımı konusunda tüm kurumların iş birliği içinde çalışması gerektiğini vurgulayarak, hayvanların daha iyi koşullarda yaşaması için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüleceğini ve sürecin bizzat takip edileceğini belirtti.

blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Nisan, 2025 13:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de  Dezenformasyonla Mücadele Çalıştayı Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) iş birliğinde UNİDES Projesi kapsamında "Dezenformasyonun Kavramsal, Siyasi, Psikolojik ve Hukuki Boyutları" başlıklı çalıştay gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte; alanında uzman akademisyen, gazeteci ve kamu kurumu temsilcileri bir araya gelerek dezenformasyonun hukuksal, psikolojik ve yakın siyasi tarihteki etkileri hakkında bilgi verdiler.

Dezenformasyonla Mücadele Kulübü tarafından organize edilen çalıştayda, bilgi kirliliğiyle mücadele konusunda farklı perspektiflerden değerlendirmeler yapıldı. Toplumu etkisi altına alan dezenformasyonun yalnızca bir bilgi sorunu olmadığı; hukuki, psikolojik ve siyasi boyutlarıyla toplumları derinden etkileyen çok katmanlı bir tehdit unsuru olduğu vurgulandı.

Çalıştayın açılışında konuşan Dezenformasyonla Mücadele Kulübü Başkanı Gülbahar Özyeşil, kulüp olarak bu alanda toplumsal bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, etkinliğe katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Moderatörlüğünü Karabük Üniversitesinden Öğr. Gör. Hüseyin Kurt’un yaptığı çalıştayda; 

Bülent Ecevit Üniversitesinden Öğr. Gör. Ali Osman Sezer "Kavramsal Deformasyon Amacı Olarak Dezenformasyon", 

 Star Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Sabri Başer “Dezenformasyon Perspektifinde Yakın Siyasi Tarih”, 

 Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Şeydanur Tezcan Öner ise "Dezenformasyonun Psikolojik Etkileri" 

başlıklı sunumlarıyla bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. 

Çalıştaya; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden iletişim uzmanları İhsan Çetin, Merve Ceyhan ve Onur Özer ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Karabük Bölge Müdürü Yasin Erdem de katıldı. Program sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.