Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Durumu Görüşüldü - Karabük Haber Postası
67ac56ca07075
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Şubat, 2025 11:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Durumu Görüşüldü

Karabük’te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu ile ilgili alınacak önlemler, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.

Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, hayvanların sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların toplanması, bakımı, barındırılması ve sahiplendirilmesi konularında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca, hayvan bakımevlerinin mevzuata uygun hale getirilmesi, tehlike arz eden hayvanlara yönelik uygulamalar ve satışı ile reklamı yasak olan türlerin rehabilite edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, sahipsiz hayvanların korunması konusunda kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ilgili tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Beslenme ve barınma konusunda zorluk çeken, güçten düşmüş hayvanların korunması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda, belediyelerimiz tarafından uygun bölgelerde sahipsiz hayvanlar için özel alanlar tahsis edilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, toplumun bilinçlendirilmesi ve sahiplendirme süreçlerinin teşvik edilmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

Toplantıda, ilgili kurum temsilcileri tarafından hayvanları koruma faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirilirken, sahipsiz hayvanların kontrolsüz üremesini önlemek, bakım ve rehabilitasyon süreçlerini hızlandırmak adına atılacak adımlar görüşüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte mart ayinda 444 arac trafige kayit edildi 9AbIZxl3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Mart ayında 444 araç trafiğe kayıt edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 86 bin 262 olan kayıtlı araç sayısı Mart ayı itibariyle motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 706 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Mart ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 706 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 982, Bartın’da ise 70 bin 206 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 850’sini otomobil, 10 bin 672’sini kamyonet, 3 bin 441’ini kamyon, 14 bin 262’sini motosiklet, bin 623’ünü minibüs, 605’ini otobüs, 6 bin 881’ini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin