blank
Berkay Doğan tarafından
12 Şubat, 2025 11:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Durumu Görüşüldü

Karabük’te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu ile ilgili alınacak önlemler, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.

Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, hayvanların sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların toplanması, bakımı, barındırılması ve sahiplendirilmesi konularında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca, hayvan bakımevlerinin mevzuata uygun hale getirilmesi, tehlike arz eden hayvanlara yönelik uygulamalar ve satışı ile reklamı yasak olan türlerin rehabilite edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, sahipsiz hayvanların korunması konusunda kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ilgili tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Beslenme ve barınma konusunda zorluk çeken, güçten düşmüş hayvanların korunması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda, belediyelerimiz tarafından uygun bölgelerde sahipsiz hayvanlar için özel alanlar tahsis edilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, toplumun bilinçlendirilmesi ve sahiplendirme süreçlerinin teşvik edilmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

Toplantıda, ilgili kurum temsilcileri tarafından hayvanları koruma faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirilirken, sahipsiz hayvanların kontrolsüz üremesini önlemek, bakım ve rehabilitasyon süreçlerini hızlandırmak adına atılacak adımlar görüşüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin