Reklam
Reklam
67ac56ca07075
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Şubat, 2025 11:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Durumu Görüşüldü

Karabük’te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu ile ilgili alınacak önlemler, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.

Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, hayvanların sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların toplanması, bakımı, barındırılması ve sahiplendirilmesi konularında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca, hayvan bakımevlerinin mevzuata uygun hale getirilmesi, tehlike arz eden hayvanlara yönelik uygulamalar ve satışı ile reklamı yasak olan türlerin rehabilite edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, sahipsiz hayvanların korunması konusunda kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ilgili tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Beslenme ve barınma konusunda zorluk çeken, güçten düşmüş hayvanların korunması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda, belediyelerimiz tarafından uygun bölgelerde sahipsiz hayvanlar için özel alanlar tahsis edilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, toplumun bilinçlendirilmesi ve sahiplendirme süreçlerinin teşvik edilmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

Toplantıda, ilgili kurum temsilcileri tarafından hayvanları koruma faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirilirken, sahipsiz hayvanların kontrolsüz üremesini önlemek, bakım ve rehabilitasyon süreçlerini hızlandırmak adına atılacak adımlar görüşüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin