Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Durumu Görüşüldü - Karabük Haber Postası
67ac56ca07075
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Şubat, 2025 11:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Sahipsiz Hayvanların Durumu Görüşüldü

Karabük’te sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu ile ilgili alınacak önlemler, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.

Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, hayvanların sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların toplanması, bakımı, barındırılması ve sahiplendirilmesi konularında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca, hayvan bakımevlerinin mevzuata uygun hale getirilmesi, tehlike arz eden hayvanlara yönelik uygulamalar ve satışı ile reklamı yasak olan türlerin rehabilite edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, sahipsiz hayvanların korunması konusunda kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ilgili tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Beslenme ve barınma konusunda zorluk çeken, güçten düşmüş hayvanların korunması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda, belediyelerimiz tarafından uygun bölgelerde sahipsiz hayvanlar için özel alanlar tahsis edilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, toplumun bilinçlendirilmesi ve sahiplendirme süreçlerinin teşvik edilmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

Toplantıda, ilgili kurum temsilcileri tarafından hayvanları koruma faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirilirken, sahipsiz hayvanların kontrolsüz üremesini önlemek, bakım ve rehabilitasyon süreçlerini hızlandırmak adına atılacak adımlar görüşüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin