Reklam
Reklam
ZXCZXCZXCZX
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Nisan, 2025 13:22 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te “Sağlıklı Hayat İçin SAHA’dayız” Projesi Başladı

Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” çerçevesinde, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” vizyonuna uygun olarak yeni bir sağlık projesini kamuoyuyla paylaştı.

Birey ve toplum sağlığını korumak, bilinçlendirmek ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan “Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA) Projesi”, “Sağlıklı Hayat İçin SAHA’dayız” sloganıyla hayata geçirildi.

Projenin açılış eğitimi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak online bir platform üzerinden gerçekleştirildi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, proje kapsamında Sağlıklı Hayat Merkezi’nde düzenlenecek bilgilendirme ve farkındalık programlarına vatandaşları davet etti. Projeye dair detaylı bilgi almak ve SAHA eğitimlerine katılmak isteyenler, Karabük Sağlıklı Hayat Merkezi’nin resmi Instagram hesabı olan @sagliklihayatmerkezikarabuk üzerinden güncel bilgilere ulaşabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin