Reklam
Reklam

Karabük’te Ramazan Coşkusu Belen Mahallesi’nde Devam Etti

RAMAZAN 4
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
17 Mart, 2025 14:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu mahallelere taşımaya devam ediyor.

15 Mart Cumartesi günü şehir merkezinde 7 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen büyük iftar programının ardından, 16 Mart Pazar günü Ramazan etkinlikleri Belen Mahallesi’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, canlı sahne performansları, müzik dinletileri ve eğlenceli yarışmalar ile mahalle sakinleri keyifli bir akşam yaşadı. Özellikle çocukların Hacivat ve Karagöz’ün performansına büyük ilgi gösterdiği programda, Karabük Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar sunularak Ramazan’ın manevi atmosferi paylaşıldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Ramazan ayının sadece bir oruç ayı değil, aynı zamanda paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yaparak, “Önce iftar soframızda binlerce hemşehrimizle bir araya geldik, ardından bu güzel akşamı mahallemize taşıdık. Ramazan’ın bereketini hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz” dedi. Ramazan etkinlikleri hız kesmeden devam ederken,’Ramazan Tiyatrosu Mahallenizde’ etkinliği 17 Mart Pazartesi saat 19.30’da Kayabaşı Mahallesi Yaylacık Sosyal Yaşam Merkezi’nde vatandaşlarla buluşulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Maden ocağında hayatını kaybeden işçiyi çıkarma çalışmalarına yangın engeli

maden ocaginda hayatini kaybeden isciyi cikarma calismalarina yangin engeli rl5rexii
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’nun Mengen ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin cenazesini çıkarma çalışmalarına, ocakta çıkan yangın sebebiyle zorunlu ara verildi. Ekipler duman tahliyesinin ardından çalışmalara yeniden başlayacak.

Olay, sabah saatlerinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde faaliyet gösteren Yanar Elmas Madencilik firmasına ait maden ocağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, maden ocağında işçilerin çalışması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle göçük oluştu. Göçükte maden işçisi Muhammet Özkul toprak altında kaldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde, göçük altında kalan Özkul’un hayatını kaybettiği belirlendi.

Ekiplerin, hayatını kaybeden işçinin cenazesini bulunduğu yerden çıkarmak için yürüttüğü çalışmalar esnasında maden ocağında yangın çıktı. Yangının neden olduğu yoğun duman yüzünden çalışmalara zorunlu olarak ara verildi. İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından ocaktaki dumanın tahliyesi için hızla işlem başlatılırken, bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı uzman tahlisiye ekipleri de yönlendirildi.

Maden ocağındaki dumanın tamamen temizlenmesinin ardından, TTK tahlisiye ekiplerinin de katılımıyla Muhammet Özkul’un cansız bedenini göçük altından çıkarmak için çalışmaların kaldığı yerden devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin