Karabük’te "Ramazan Ayı" Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
ssss2222
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Şubat, 2025 12:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Ramazan Ayı” Toplantısı Yapıldı

2025 Yılı Ramazan ayı “Personel İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı” Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, “Ramazan Ayı müminlere sadece ibadetlerini öğretmekle kalmayıp, aynı zamanda sosyal sorumlulukları da hatırlatması konusunda büyük önem taşımaktadır. Zekat, bu sorumlulukların en başında geliyor. Türkiye Diyanet Vakfı olarak, zekatın doğru kişilere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşması için büyük bir çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Müftü Ali Erhun’un konuşmasının ardından  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından personele duyurulması gereken gündem maddeleri ve Ramazan ayı içerisinde Karabük’te gerçekleştirilecek olan vaaz-irşad, mukabele, fitre-zekat ve hatimle teravih gibi din hizmetlerinin daha etkili halde sunulmasıyla ilgili konular İl Müftü Yardımcıları tarafından din görevlileri ile paylaşıldı. Toplantı, hatim duasının yapılması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin