Karabük'te Perseid Meteor Yağmurunu Görüntülendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ağustos, 2023 13:53 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:04
0
0

Karabük’te Perseid Meteor Yağmurunu Görüntülendi

Karabük’te hobi amaçlı fotoğraf sanatçılığı yapan Yusuf Halıcıol, arkadaşı ile birlikte yılın en etkileyici gökyüzü olaylarından Perseid meteor yağmurunu görüntüledi. Sosyal medyaya yüklenen görüntü, kısa sürede büyük beğeni aldı.

Türkiye’nin çoğu yerinden çıplak gözle seyredilebilen perseid meteor yağmuru devam ediyor. Gökyüzünü aydınlatan meteor yağmurunu izlemek ve o anları kayda almak isteyen Yusuf Halıcıol, fotoğraf tutkunu arkadaşı Ömer Faruk Korkmaz ile şehrin karanlık bir noktasına çıktı. Burada perseid meteor yağmurunu izlemeye başlayan Yusuf Halıcıol, sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyişin ardından kayan meteor yağmurunu ‘Time Lapse’ yaparak sonrasında videolaştırdı. Yaptığı görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, binlerce beğeni alan Halıcıol, bu anları yakalamak için 1 hafta boyunca hazırlık yaptıklarını söyleyerek, “Uzun yıllardır hobi amaçlı fotoğrafçılık yapıyorum. Meteor yağmurunu fotoğraflamak için arkadaşım Ömer Faruk Korkmaz ile bir hafa öncesinde hazırlık ve planlamalarımızı yaptık. Karabük ve Safranbolu bölgesinde yüksek kesimleri belirledik. Daha iyi görüntü alabilmek ve ışık kirliliğinin olmaması gerekiyor. Ve nihayetinden çekimlerimizi sabaha karşı 05.30 kadar sürdürdük. Sonucunda ise ortaya doyumsuz bir görüntüler çıktı” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrencilerin bursluluk sinavi heyecani basladi ZVrbO6ze
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrencilerin bursluluk sınavı heyecanı başladı

Kastamonu’da binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için okulların yolunu tuttu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Kastamonu’da da öğrencilerin büyük heyecanıyla başladı. Saat 10.00’da başlayan sınav öncesi ailelerle birlikte okul bahçelerine gelen öğrenciler, daha sonra arama yapılarak okullara alındı. Sınavda 5., 6., 7., 8., hazırlık, 9., 10. ve 11’inci sınıf öğrencileri ter döküyor. Öğrencilerin 120 soruyu çözeceği sınav saat 11.40’ta sona erecek.

Kastamonu’da il genelinde 2 bin 997 öğrenci, katıldıkları bursluluk sınavını kazanmak için ter döküyor.

Şehit Bülent Gider Ortaokulu’nda eğitim gören Zeynep Nur Koç, “Aslında çok fazla bir heyecanım yok. Sınav için kendime güveniyorum. Sınav için çalıştım, inşallah başaracağıma inanıyorum” diye konuştu.

Bursluluk sınavına girmek için Aytaç Eruz Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Asel Özcan ise, sınav için biraz heyecanlı olduğunu belirterek, “Geçen yıl da girmiştim. Bu yıl inşallah kendime güveniyorum, kazanacağıma inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin