Karabük Postası tarafından
15 Ağustos, 2023 13:53 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:04
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Perseid Meteor Yağmurunu Görüntülendi

Karabük’te hobi amaçlı fotoğraf sanatçılığı yapan Yusuf Halıcıol, arkadaşı ile birlikte yılın en etkileyici gökyüzü olaylarından Perseid meteor yağmurunu görüntüledi. Sosyal medyaya yüklenen görüntü, kısa sürede büyük beğeni aldı. Türkiye’nin çoğu yerinden çıplak gözle seyredilebilen perseid meteor yağmuru devam ediyor. Gökyüzünü aydınlatan meteor yağmurunu izlemek ve o anları kayda almak isteyen Yusuf Halıcıol, fotoğraf tutkunu arkadaşı Ömer Faruk Korkmaz ile şehrin karanlık bir noktasına çıktı. Burada perseid meteor yağmurunu izlemeye başlayan Yusuf Halıcıol, sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyişin ardından kayan meteor yağmurunu ‘Time Lapse’ yaparak sonrasında videolaştırdı. Yaptığı görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, binlerce beğeni alan Halıcıol, bu anları yakalamak için 1 hafta boyunca hazırlık yaptıklarını söyleyerek, “Uzun yıllardır hobi amaçlı fotoğrafçılık yapıyorum. Meteor yağmurunu fotoğraflamak için arkadaşım Ömer Faruk Korkmaz ile bir hafa öncesinde hazırlık ve planlamalarımızı yaptık. Karabük ve Safranbolu bölgesinde yüksek kesimleri belirledik. Daha iyi görüntü alabilmek ve ışık kirliliğinin olmaması gerekiyor. Ve nihayetinden çekimlerimizi sabaha karşı 05.30 kadar sürdürdük. Sonucunda ise ortaya doyumsuz bir görüntüler çıktı” dedi. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 20:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

UNESCO kenti Safranbolu’da Turizm Haftası kutlamaları başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla program düzenlendi.
Eski Çarşı'da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Turizm Haftası'nın hem Karabük hem de Türkiye için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Vali Yavuz, bayram tatili süresince yaşanan turizm hareketliliğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:
"Bayram tatilinin arkasından değişik illerden, yurt içinden, yurt dışından ziyaretçilerimizi ve misafirlerimizi ağırladık. Sadece 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Karabük sınırlarından 1 milyon 718 bin araç çıkış ve giriş yaptı. Bu bize ne ifade ediyor? Ciddi bir hareketliliği ifade ediyor."
Safranbolu ilçesinde 200 binin üzerinde aracın giriş yaptığını, yaklaşık 400 binin üzerinde kişinin de ziyaret ettiğini hatırlatan Yavuz, "Aslında bu veriler bize şunu söylüyor: Biz bayramda ciddi bir hareketlilik yaşadık. Ciddi bir misafir ağırladık. Ciddi bir turist ağırladık. Bu ilde bu potansiyel var. Bu il ve bu şehir ve bu ilçe aslında turizm çekebiliyor" diye konuştu.
"O zaman bizim bunu daha iyi yönetmemiz lazım" diyen Yavuz, "Bu turizm potansiyelini hep birlikte; valiliğimiz başta olmak üzere kaymakamımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, turizm işletmelerimiz, turizmden ekmeğini kazanan ya da bu şehrin sokaklarında gezen, nefes alan hepimizin bu süreci iyi yönetmemiz lazım. Bu turizm hareketliliğini çok iyi yönetmeniz lazım ki daha ilerlere, daha nitelikli ve daha kaliteli bir turizm noktasına doğru gidelim" ifadelerini kullandı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise yaptığı konuşmada, kentin turizmde hak ettiği yere ulaşması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin de turizmin önemine değinerek, Türkiye'nin bu alanda güçlü bir destinasyon olduğunu vurguladı. Şahin, "Dünyanın en önde gelen ve hızla büyüyen sektörlerinden biri olan turizm ve bundan alacakları payları artırmak için ülkeler adeta büyük bir rekabet içindedirler. Ülkemiz sahip olduğu zengin kültürel mirası, iklimi ve doğal güzellikleriyle çeşitli turizm alternatifleri sunarak bu rekabette güçlü bir turizm destinasyonu olduğunu kanıtlamıştır" dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin halk oyunları gösterileri sergilenirken, Rıza Akkaya'ya ait ‘Zamanhane' yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı. Program serginin gezilmesi ile sona erdi.

blank
blank
blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.