Reklam
Reklam

Karabük’te otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1’i ağır 3 yaralı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2024 20:47 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin önce kaldırıma, ardından aydınlatma direğine çarpması sonucu 1’i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.
Kaza, 5000 Evler Köprüsü girişinde meydana geldi. R.C.A. idaresindeki 06 GA 2053 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak kaldırıma çıkıp, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan G.Ç. ve A.C. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan yaralılar, ekiplerin yardımıyla çıkartılarak Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan R.C.A.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eskipazar Sarı Traverten Taşına önemli destek

Eskipazar Sari Traverten Tasina onemli destek
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Haziran, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen Yerel Ürünlerin Markalaşması Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı’ndan Üretilen Katma Değerli Ürünlerin Markalaşması ve Ticarileşmesi Projesi” için sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Eskipazar Belediyesi’nin proje sahibi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın ise proje ortağı olduğu proje, Karabük TSO Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Uzmanı Tarık Özmen’in koordinasyonunda hazırlanan çalışmalar sonucunda destek almaya hak kazandı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Eskipazar Sarı Traverten Taşı’nın ekonomik değerinin artırılması, katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ve güçlü bir marka olarak pazarda yer edinmesi projenin öncelikli hedefleri arasında bulunuyor.

Proje kapsamında ürün geliştirme, markalaşma, kurumsal kimlik oluşturma, dijital pazarlama, hedef pazar analizi ve ticarileştirme süreçlerine yönelik danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Yapılacak çalışmalarla Eskipazar Sarı Traverten Taşı’ndan elde edilen ürünlerin rekabet gücünün artırılması ve daha geniş pazarlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Projenin sözleşmesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi  Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında Bartın Valiliği’nde düzenlenen törende imzalandı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, ilin coğrafi işaretli ürünlerinin katma değerini artırmaya, yerel değerlerin markalaşma süreçlerini desteklemeye ve ekonomik kazanca dönüştürmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Bölgenin önemli doğal zenginliklerinden biri olan Eskipazar Sarı Traverten Taşı’nın tanıtımına ve ticarileşmesine katkı sağlayacak projenin, Eskipazar ve Karabük ekonomisine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin