Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 20:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te ormanlara girişler yasaklanıyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yaz aylarında orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 2 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen Nisan ayı güvenlik değerlendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Yavuz, il genelinde Nisan ayında 782 olayın meydana geldiği bilgisini paylaştı.
Terörle mücadele, organize suçlar, uyuşturucu, kaçakçılık, trafik güvenliği ve kadına şiddetle mücadele gibi konularda yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulayan Yavuz, yangın riski taşıyan yaz dönemine de dikkat çekti. Ormanların korunması için önemli bir tedbir alındığını duyuran Yavuz, "Ormanlarımızın korunması ve orman yangınlarının önlenmesi adına 2 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında, görevli ve izin verilenler dışında, ormanlara giriş yasaklanmıştır. Bu karar, yeşil vatanımız olan ormanlarımızı koruma adına büyük önem taşıyor" dedi.
Vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Yavuz, "Unutmayalım, geleceğimiz olan akciğerlerimiz ormanlarımızı korumak hepimizin temel vatandaşlık görevidir" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da kamyonetin çarptığı anne ayı ve üç yavrusu telef oldu

Kastamonu-İnebolu kara yolu üzerinde gece saatlerinde kamyonetin çarptığı anne ayı ile üç yavrusu telef oldu.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu-İnebolu kara yolu üzerinde Seydiler ilçesi çıkışında gece saatlerinde plakası ve şoförü belirlenemeyen kamyonet, anne ayı ile 3 yavrusuna çarptı. Kazada anne ayı ile üç yavrusu telef oldu. Kazada kamyonet şoförü olay yerinden kaçarken, yoldan geçen öteki şoförlerin ihbarıyla kaza yerine jandarma ile Kastamonu Tabiat Müdafaa ve Milli Park Müdürlüğü takımları sevk edildi.
Ekiplerin incelemesinin akabinde anne ayı ve üç yavrusu, yoldan kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin