blank
Yusuf Korkmaz tarafından
13 Haziran, 2024 11:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Ormanlara Girişler Yasaklandı

Karabük Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla il genelindeki tüm ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Yüzde 77'si ormanlarla kaplı olan Karabük'te, 15 Haziran-31 Ekim 2024 tarihleri arasında geçerli olacak bu yasak, Yeşil Vatan ormanları yangın riskinden korumayı hedefliyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, ormanlık alanlara izinsiz giriş yapan veya yasaklara aykırı hareket edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağı belirtildi.  Karar anız yakmayı, bahçe temizliğinde ateş yakmayı, ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek ve dilek balonu kullanmayı da kapsıyor. Orman Parkı olarak tabir edilen yerler ise vatandaşların kullanımına açık olacak. Orman parklarında akşam 20.00 ile Sabah 09.00 arasındaki zaman diliminde ateş yakılamayacak. Karardan, ormancılık üretim işlerinde çalışanlar ile ikameti gereği orman mahallerinde yaşayanlar muaf tutulacak. Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacak. Yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacak. Karabük halkının ve ziyaretçilerin yasağa uymaları ve orman yangınlarına karşı duyarlılık göstermeleri büyük önem taşırken, Ormanların korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için alınan bu tedbirlerin herkes tarafından desteklenmesi gerektiği vurgulandı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek Kaymakamı Evlice, huzurevi sakinleriyle vedalaştı

Balıkesir’in Havran ilçesine tayini çıkan Devrek Kaymakamı Muhammet Evlice, ilçeden ayrılmadan evvel Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılarla bir ortaya gelerek vedalaştı.
Görev mühleti boyunca ilçede yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Kaymakam Evlice, yeni misyon yeri öncesi Devrek Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen Evlice, onların hayır duasını aldı. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, huzurevi idaresi ve yaşlılar, Kaymakam Evlice’ye bugüne kadar gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti. Yaşlılar, "Yeni vazife yerinizde muvaffakiyetler diliyoruz, hakkınızı helal edin" diyerek Kaymakam Evlice’yi uğurladı.
Devrek’teki misyonunu tamamlayan Muhammet Evlice’nin önümüzdeki günlerde Balıkesir’in Havran ilçesindeki vazifesine başlayacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin