Karabük’te dün çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları sürerken, çıkan yangında 7 hektar alan zarar gördü.
Karabük’te dün saat 15.15 sıralarında merkeze bağlı Zobran köyü mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangına 12 arazöz, 7 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 kepçe, 1 greyder, 1 yangın söndürme helikopteri ve 85 personel ile müdahale edilerek 5 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının hala devam ettiği bölge Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yapılan ilk tespitlerde 7 hektar alanın zarar gördüğü belirledi.
Örtü yangını olarak başlayan ve yer yer tepe yangına döndüğü ormanlık alanda orman işçileri hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle soğutma çalışmalarını sürdürüyor.


0
Karabük’te orman yangınında 7 hektar alan zarar gördü
0
Kızıl Şahin tedavisinin ardından doğaya salındı
Safranbolu ilçesinde bitkin halde bulunan kızıl şahin, tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden doğaya bırakıldı.
Edinilen bilgilere göre, Yazıköy köyünde hareket edemeyen bir kızıl şahin bulan vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, bitkin haldeki şahini teslim alarak veteriner kliniğine götürdü.
Burada gerekli tedavi ve bakım sürecinden geçirilen kızıl şahin, sağlığına kavuşmasının ardından doğal yaşam alanına salındı.
Müdürlük görevlileri, yaban hayvanlarının bu tür durumlarda vatandaşlar tarafından bilinçli şekilde ilgili kurumlara bildirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

