Karabük’te orman yangınında 7 hektar alan zarar gördü - Karabük Haber Postası
karabukte orman yangininda 7 hektar alan zarar gordu ygPqszwz jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Temmuz, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te orman yangınında 7 hektar alan zarar gördü

Karabük’te dün çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları sürerken, çıkan yangında 7 hektar alan zarar gördü.

Karabük’te dün saat 15.15 sıralarında merkeze bağlı Zobran köyü mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangına 12 arazöz, 7 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 kepçe, 1 greyder, 1 yangın söndürme helikopteri ve 85 personel ile müdahale edilerek 5 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının hala devam ettiği bölge Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yapılan ilk tespitlerde 7 hektar alanın zarar gördüğü belirledi.

Örtü yangını olarak başlayan ve yer yer tepe yangına döndüğü ormanlık alanda orman işçileri hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Untitled 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan emekçilere ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti.

2 Ocak 1970’te üretime başlayan fabrikada gerçekleştirilen ziyarete, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Tolga Saka ile Özçelik-İş Sendikası Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi katıldı.

Vali Çağatay’ı fabrika girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Baylan ve Fabrika Müdürü Kenan Pulatkan karşıladı. Ardından üretim sahasına geçen Vali, yetkililerden fabrikanın faaliyetleri, üretim kapasitesi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretim sürecini yerinde gözlemleyen Çağatay, işçilerin özverili çabalarının sanayi üretimindeki belirleyici rolüne vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında işçilerle bir araya gelen Vali Oktay Çağatay, onların talep ve önerilerini dinledi, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karabük’ün köklü sanayi mirasına dikkat çeken Vali Çağatay, Cumhuriyet’in üretim hamlesinde öncü şehirlerden biri olan Karabük’te 1 Mayıs’ın ayrı bir değer taşıdığını söyledi. “Demirin emeğe, ateşin ustalığa dönüştüğü” bu şehirde çalışan işçilerin azim ve gayretinin hem ilin hem de ülkenin kalkınmasında büyük güç olduğunu belirten Vali Çağatay tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Ziyaret anısına Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan’ın 2 Ocak 1970 yılına ait sigorta tescil belgesini takdim eden Vali Oktay Çağatay, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin