Reklam
Reklam
karabukte orman yangininda 7 hektar alan zarar gordu ygPqszwz jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Temmuz, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te orman yangınında 7 hektar alan zarar gördü

Karabük’te dün çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları sürerken, çıkan yangında 7 hektar alan zarar gördü.

Karabük’te dün saat 15.15 sıralarında merkeze bağlı Zobran köyü mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangına 12 arazöz, 7 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 kepçe, 1 greyder, 1 yangın söndürme helikopteri ve 85 personel ile müdahale edilerek 5 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının hala devam ettiği bölge Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yapılan ilk tespitlerde 7 hektar alanın zarar gördüğü belirledi.

Örtü yangını olarak başlayan ve yer yer tepe yangına döndüğü ormanlık alanda orman işçileri hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin