Karabük’te Orman Yangını - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2017 15:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Orman Yangını

Karabük’te vatandaşlarından evlerin önünde yaktığı ateşin ormanlık alana sıçraması sonrası yaklaşık 3 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre, Karabük – Yenice Karayolu Yeşilköy mevkisinde vatandaşlar bahçelerinden temizledikleri otları yaktı. Rüzgarında etkisiyle bir anda yayılan alevler ormanlık alana sıçradı. Alevlerin büyümesi üzerine çevredeki vatandaşlar, durumu Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale etti.
Kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 3 dönüm alan zarar gördü.
Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, yangınların büyük bir bölümünün anız yakılmasından kaynaklandığını söyleyerek, “Bahçe temizlerken yakma yöntemini kullanmasınlar. Toprağa hiçbir faydası yok, zarardan başka. Hem milli servetimiz yanıyor hem de doğa tahrip oluyor.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin