Karabük’ten geçen Araç Çayı’nda çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Karabük’ten geçen Araç Çayı’nda vatandaşların onlarca balığın karaya vurduğunu görünce durumu yetkililere bildirdi. Yapılan incelemede, onlarca balığın ölü olarak karaya vurduğu tespit edildi. Çayda irili ufaklı yüzlerce balık karaya vururken, vatandaşların ihbarı üzerinde İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatarak, sudan ve ölü balıklardan numune aldı.
Safranbolu ilçesine bağlı Botanbükü köyü mevkiinde KYK’da kalan öğrenciler çayda yoğun bir pis kokunun yer aldığını kendilerinin bile kokuya dayamadığını ve bunun ardından Araç çayında irili ufaklı onlarca balıkların ölü olarak karaya vurduğunu söylediler.
Öte yandan balıkların karaya vurduğunu gören öğrenciler ve güvenlik görevlileri buldukları kovaya koydukları balıkları yaşatmaya çalıştılar. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, yaşanan olay üzerinden İHA muhabirine yaptığı açıklamada balıkların ölümlerine, suyun debisinin aşırı yağıştan dolayı aniden yükselmesi neticesinde çamurdan dolayı sudaki oksijen değerinin düşmesi neticesinde meydana geldiğini ifade etti.


Karabük’te onlarca ölü balık kıyıya vurdu
KBÜ’lü gençlerden “Bugün Fidan, Yarın Nefes” projesi
“Bugün Fidan, Yarın Nefes” adlı çevre bilinci projesi kapsamında bir söyleşi düzenlendi. Etkinlikte ağaçlandırma, sürdürülebilir çevre, orman yangınlarının nedenleri ve alınması gereken önlemler ele alındı.
Proje, Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından hazırlandı. Söyleşiye konuşmacı olarak Orman Genel Müdürlüğü İşletme Şefi Hakan İşcan katıldı. Program sonunda İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz ve Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Ramazan Uygun tarafından İşcan’a plaket takdim edildi.
Söyleşi formatında gerçekleştirilen etkinlikte Hakan İşcan katılımcılara çevre konularında bilgi verdi. Öğrenciler merak ettikleri soruları doğrudan konuşmacıya yönelterek yanıt aldı. Etkinlik plaket takdimiyle sona erdi.
Projenin temel amacının üniversite öğrencilerini çevre konusunda bilinçlendirmek, çevre duyarlılığını yaygınlaştırmak ve daha yeşil bir gelecek için somut adımlar atılmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

