Reklam
Reklam
karabukte okuma seferberligi kitap dagitimi ile devam ediyor m5frWRQt jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te okuma seferberliği kitap dağıtımı ile devam ediyor

Karabük’te ’Eğitim Kenti Karabük’ projesi bünyesinde başlatılan okuma seferberliği devam ediyor.

Eğitim Kenti Karabük Projesi çerçevesinde “Okuyorum Öğreniyorum” etkinliğinde Vali Mustafa Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Aydınlıkevler İlkokulu’nda öğrencilere kitap dağıttı.

Öğrencilere tatil dönemlerinde de kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ” Ana hedefimiz ve amacımız, çocuklarımız tatile gitmeden, tatile çıkmadan önce kitaplarıyla birlikte tatile çıkmalarını sağlamak. Ve tatilde dinlenirken aynı zamanda çalışırken, aynı zamanda da kitaplarını okumalarını açıkçası kendilerinden bekliyoruz” dedi.

Projenin Aydınlıkevler İlkokulu ile devam ettiğini anlatan ve daha önce 10 bin kitap dağıtıldığını belirten Yavuz, ” Hatırlarsanız bundan yaklaşık olarak üç hafta önce bir başka okulumuzda kitap dağıtımı Birlikte gerçekleştirmiştik. Bugün de Aydınlıkevler İlkokulu’nda çocuklarımızla birlikteyiz. Şu ana kadar 10 bin kitabımızın dağıtımı gerçekleştirildi. Şimdi ikinci 10 bin kitabın dağıtımına bu hafta itibariyle başladık. İnşallah hafta sonuna kadar da bu ikinci 10 bin kitabın dağıtımını çocuklarımızla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

İkinci 10 bin kitaptan sonra ise kalan kitapların dağıtımının Eylül ayına kalacağını vurgulayan Yavuz, “37 bin öğrencimizin tamamını Karabük’te kitapla buluşturacağız. Şuna inanıyoruz ki kitaplarımızla birlikte çocuklarımız hem okuyacaklar, hem öğrenecekler, hem bilgiyle kendilerini donatacaklar. Böylece geleceğe de hep akademik anlamda hem de bilgi seviyesi olarak da hazır hale gelecekler” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, Eğitim Kenti Karabük projesi ile birlikte Karabük’ün eğitimine katkı sağlayacak birçok faaliyet yürütüldüğünü belirterek, “Ben sizlerle birlikte başta il milli eğitim müdürümüz ve çalışma arkadaşları olmak üzere, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize sizin aracılığınızla çok teşekkür ediyorum. İnşallah eğitim kenti Karabük projesini Karabük’ün eğitim ve öğretiminde daha yerlere gelmesi anlamında bir fırsat olarak değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Aydınlıkevler İkokulu 4.Sınıf öğrencisi Asya Zeren ise okumayı çok sevdiğini belirterek, yaz tatilinde de kitap okuyacağını, ödevlerini yapacağını ve dinleneceğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin