Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 20:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te okuma seferberliği kitap dağıtımı ile başladı

Karabük’te ’Eğitim Kenti Karabük’ projesi bünyesinde başlatılan okuma seferberliğine yönelik 10 bin kitap dağıtılacak.
’Eğitim Kenti Karabük’ projesi çerçevesinde Karabük’te okuma seferberliği başlatıldı. Program bünyesinde Vali Mustafa Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda öğrencilere kitap dağıttı.
Öğrencilere okumanın öneminden bahseden Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 ayrı projenin uygulandığını belirterek, "Bu projelerden birisi de ’Okuyorum Öğreniyorum’ projesidir. Karabük’te 204 okulumuz var. Yaklaşık 3 bin 300 öğretmenimizin gözetiminde bin 999 sınıfta 37 bin öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor" ifadelerini kullandı.
Projesinin başlangıcının Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan yapıldığını anlatan Yavuz, "İlk etapta 10 bin kitap dağıtacağız. Bugün ikinci ve dördüncü sınıflarımızda kitaplarımızı dağıtarak projemizi başlatmış olduk. Önümüzdeki günlerde şehrimizde 10 bin kitap dağıtımıyla ilk etabı başlatıyoruz. 37 bin öğrencimizin tamamına kitaplarımızı dağıtacağız. Amacımız çocuklarımızın kitapla buluşması, okuyarak öğrenmeleri, hem hayata hazırlanmaları hem akademik hem de sosyal ve kültürel anlamda öğrenmelerini sağlamak" diye konuştu.
Bir kelebek etkisi oluşturmayı planladıklarını dile getiren Yavuz, "Çocuklarımıza birer kitap veriyoruz. Öğretmenlerimizden istediğimiz bu kitapları sınıftaki öğrencilerimiz arasında değişimini sağlayarak, sınıftaki her çocuğumuzun farklı farklı kitaplara ulaşmasını ve erişmesini sağlamak. Böylece bir kelebek etkisiyle ilimizde bir okuma seferberliği başlatarak çocuklarımızın okumasını, düşünmesini ve öğrenmesini sağlayacağız" dedi.
Yavuz "Bugün Okuyorum Öğreniyorum projesi kitap seferberliğini başlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde 10 bin kitabı kısa bir sürede dağıtacağız. Arkasından da peyderpey bunu 37 bine tamamlayacağız. Tüm Karabük’teki hemşehrilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi okumaya davet ediyorum. Okuma seferberliği şehrimize hayırlı olsun. İnşallah çocuklarımızın hayata hazırlanması noktasında bu seferberlik katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Mustafa Yıldızdoğan rüzgarı

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen "Yaz Festivali"nde sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söylediği ulusal ezgilerle kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı aktiflikte vatandaşlar, sanatkarlara daima bir ağızdan eşlik etti.
Asarcık İlçe Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte sahne sırasıyla Osman Öztekin, Sinem Kahveci ve Mustafa Yıldızdoğan’a verildi. Şenliğin açılışını yapan Osman Öztekin, seslendirdiği duygusal müziklerle dinleyicileri hem hüzünlendirdi hem de nostaljik bir gece yaşattı. Akabinde sahneye Sinem Kahveci çıktı.
Gecenin finalinde sahneye çıkan Türk milletinin sevilen sesi Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiye’m" üzere ulusal hisleri pekiştiren yapıtlarıyla meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Vatandaşlar, Yıldızdoğan’ın müziklerine bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti.
Programda konuşan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, "Sanatla, müzikle ve birlik hissiyle hoş bir akşam yaşıyoruz. İştirak sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur da konuşmasında şenliğe ağır ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Asarcık’ta yapılan hizmetlere değindi.
Konser sonunda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun Vilayet Lideri Burhan Mucur ve İdeal Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Mustafa Yıldızdoğan’a plaket takdim etti.
Festival alanında kurulan yöresel stantlarda çeşitli ikramlar sunulurken, aktiflik hem sanatsal hem de kültürel istikametiyle tam not aldı.
Etkinliğe ayrıyeten; Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin