Karabük'te "Okulların Başarı Eylem Planı" değerlendirildi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
25 Şubat, 2020 14:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Okulların Başarı Eylem Planı” değerlendirildi

Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okulların Başarı Eylem Planı” değerlendirme toplantısı yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunda belirtilen amaç ve hedeflerin gerçekleşme oranlarının değerlendirilmesi, okul eylem planlarının gözden geçirilmesi amacıyla ortaokul ve lise müdürleriyle okula özel birebir görüşmeler ile değerlendirmelerin yapıldığı, okul eylem ve başarılarının değerlendirilmesi çalışması başlatıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2023 Eğitim Vizyonunun temel amacı olan “Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme” hedefi kapsamında okul müdürlerinin il müdürlüğüne davet edildiği belirtildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında okulların; akademik başarı, ödül ve disiplin, öğrenci devamsızlıkları, kitap okuma, sosyal ve kültürel etkinliklere aktif katılım ile yarışma ve projeler, mesleki eğitim, yönlendirme, sermaye ve üretim konularında her okul kendi özelinde yapılan çalışmalar, elde edilen kazanımlar, planlama, önleyici ve destekleyici faaliyetler ile fırsatlar ve ihtiyaçlar kapsamında değerlendirilerek, okul ve eylem planları gözden geçirildiği belirtildi.
Program dahilinde devam eden çalışmanın sonuçlarının, 2023 Vizyon Belgesi kapsamında elde edilen kazanımlarla iyi örneklerin müdürlük tarafından derlenerek okul ve kurumlarla paylaşılacağı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22222 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mart, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bayramlaşma programı arife gününe alındı

Karabük’te her yıl geleneksel olarak bayramın birinci günü Valilikte düzenlenen bayramlaşma programı, bu yıl alınan kararla arife gününe çekildi. Protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programın tarihindeki bu değişiklik dikkat çekti.

Alınan kararın arka planında, bayramlaşma törenine katılım konusunda yaşanan hassasiyetlerin etkili olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, özellikle daire müdürleri ve kamu kurumu temsilcilerinin katılımının zaman zaman zorunlu gibi algılanması, yetkilileri bu yönde bir karar almaya ittiği konuşuluyor.

Karabük halkı  geleneksel hale gelen programın gününün değiştirilmesini farklı açılardan değerlendirirken, bayram coşkusunun her koşulda birlikte yaşanmasının önemine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin