Karabük'te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92 - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mart, 2022 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranının %92 olduğunu belirterek, bu oranın yüze yüze çıkması noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Okullarda her çocuğun ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek, potansiyelini gerçekleştirme imkânı olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bütün faaliyet, proje ve çalışmaların üzerine ekleyerek eğitimin seviyesini ve kalitesinin daha üst çıtalara yükseltilmesi noktasında bütün adımların titizlikle atıldığını, bütün bu çalışmaların geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımız için olduğunu söyledi.

Mesleki Eğitim Programında gelinen nokta ile ilgili olarakta bilgi veren Müdür Akbaş, İlimizde artık eğitim, üretim, istihdam çevrimini çok daha güçlü noktalara taşındığını söyledi.  Akbaş, Mesleki Eğitim Programını tanıtma ve anlatma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek,  mesleki eğitime öğrenci kaydının ise 1205 olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin hedefleri doğrultusunda çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme noktasında önemli çalışmaların olduğunun altını çizen Akbaş, Devletimizin eğitime verdiği büyük destek ve imkânlarıyla okullarımızda oluşturulan laboratuvarlar, robotik kodlama ve tasarım beceri atölyeleri gibi bir çok atölyeler ve bunlarla birlikte 3D Yazıcılar, CNC Tezgahları ve Simülatörler vb. araç gereçler ile okulların donatıldığını ifade etti.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin