Karabük'te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92 - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mart, 2022 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranının %92 olduğunu belirterek, bu oranın yüze yüze çıkması noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Okullarda her çocuğun ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek, potansiyelini gerçekleştirme imkânı olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bütün faaliyet, proje ve çalışmaların üzerine ekleyerek eğitimin seviyesini ve kalitesinin daha üst çıtalara yükseltilmesi noktasında bütün adımların titizlikle atıldığını, bütün bu çalışmaların geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımız için olduğunu söyledi.

Mesleki Eğitim Programında gelinen nokta ile ilgili olarakta bilgi veren Müdür Akbaş, İlimizde artık eğitim, üretim, istihdam çevrimini çok daha güçlü noktalara taşındığını söyledi.  Akbaş, Mesleki Eğitim Programını tanıtma ve anlatma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek,  mesleki eğitime öğrenci kaydının ise 1205 olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin hedefleri doğrultusunda çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme noktasında önemli çalışmaların olduğunun altını çizen Akbaş, Devletimizin eğitime verdiği büyük destek ve imkânlarıyla okullarımızda oluşturulan laboratuvarlar, robotik kodlama ve tasarım beceri atölyeleri gibi bir çok atölyeler ve bunlarla birlikte 3D Yazıcılar, CNC Tezgahları ve Simülatörler vb. araç gereçler ile okulların donatıldığını ifade etti.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin