Karabük'te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92 - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mart, 2022 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranının %92 olduğunu belirterek, bu oranın yüze yüze çıkması noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Okullarda her çocuğun ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek, potansiyelini gerçekleştirme imkânı olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bütün faaliyet, proje ve çalışmaların üzerine ekleyerek eğitimin seviyesini ve kalitesinin daha üst çıtalara yükseltilmesi noktasında bütün adımların titizlikle atıldığını, bütün bu çalışmaların geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımız için olduğunu söyledi.

Mesleki Eğitim Programında gelinen nokta ile ilgili olarakta bilgi veren Müdür Akbaş, İlimizde artık eğitim, üretim, istihdam çevrimini çok daha güçlü noktalara taşındığını söyledi.  Akbaş, Mesleki Eğitim Programını tanıtma ve anlatma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek,  mesleki eğitime öğrenci kaydının ise 1205 olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin hedefleri doğrultusunda çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme noktasında önemli çalışmaların olduğunun altını çizen Akbaş, Devletimizin eğitime verdiği büyük destek ve imkânlarıyla okullarımızda oluşturulan laboratuvarlar, robotik kodlama ve tasarım beceri atölyeleri gibi bir çok atölyeler ve bunlarla birlikte 3D Yazıcılar, CNC Tezgahları ve Simülatörler vb. araç gereçler ile okulların donatıldığını ifade etti.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin