Reklam
Reklam

Karabük’te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mart, 2022 13:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranının %92 olduğunu belirterek, bu oranın yüze yüze çıkması noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Okullarda her çocuğun ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek, potansiyelini gerçekleştirme imkânı olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bütün faaliyet, proje ve çalışmaların üzerine ekleyerek eğitimin seviyesini ve kalitesinin daha üst çıtalara yükseltilmesi noktasında bütün adımların titizlikle atıldığını, bütün bu çalışmaların geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımız için olduğunu söyledi.

Mesleki Eğitim Programında gelinen nokta ile ilgili olarakta bilgi veren Müdür Akbaş, İlimizde artık eğitim, üretim, istihdam çevrimini çok daha güçlü noktalara taşındığını söyledi.  Akbaş, Mesleki Eğitim Programını tanıtma ve anlatma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek,  mesleki eğitime öğrenci kaydının ise 1205 olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin hedefleri doğrultusunda çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme noktasında önemli çalışmaların olduğunun altını çizen Akbaş, Devletimizin eğitime verdiği büyük destek ve imkânlarıyla okullarımızda oluşturulan laboratuvarlar, robotik kodlama ve tasarım beceri atölyeleri gibi bir çok atölyeler ve bunlarla birlikte 3D Yazıcılar, CNC Tezgahları ve Simülatörler vb. araç gereçler ile okulların donatıldığını ifade etti.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rektör Özölçer Dünya Şampiyonu Basancı’yı kabul etti

rektor ozolcer dunya sampiyonu basanciyi kabul etti tLIZQiZc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, FISU Dünya Üniversiteler Combat Sporları Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan millî sporcu ve BEUN Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sude Nur Basancı’yı kabul etti.

8-13 Haziran 2026 tarihleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden başarılı sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Muaythai branşında ringe çıkan millî sporcu Sude Nur Basancı, şampiyonluk yolunda güçlü rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası arenada elde ettiği tarihi başarının ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, dünya şampiyonu Sude Nur Basancı ile başarı yolculuğu ve şampiyona süreci hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, göstermiş olduğu üstün performans ve kazandığı dünya şampiyonluğu dolayısıyla Basancı’yı tebrik ederek teşekkür belgesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluş yılı olan 1924’ü ve kuruluş adı Maden Mühendislik Mektebini simgeleyen özel plaketi de başarılı sporcuya hediye etti.

Rektör Özölçer’den Dünya Şampiyonuna tebrik ve plaket

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda gururla duyuran sevgili öğrencimiz Sude Nur Basancı’yı yürekten kutluyorum. Dünya şampiyonluğu gibi son derece önemli bir başarıya ulaşmak büyük emek, disiplin ve kararlılık gerektirir. Sude Nur’un daha önce de elde ettiği dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarındaki dereceler; azmin, inancın ve sistemli çalışmanın da en güzel örneklerinden biridir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif, kültürel ve sosyal alanlarda da en iyi şekilde yetişmelerini önemsiyoruz. Sude Nur Basancı, kazandığı altın madalya ile hem ülkemize hem de üniversitemize yeniden büyük bir sevinç yaşatmıştır. Sevgili öğrencimizi, değerli antrenörlerini, Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli akademisyenlerini ve bu başarıda emeği bulunan herkesi gönülden tebrik ediyor; değerli öğrencimize spor kariyerinde ve yükseköğrenim hayatında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin