Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mart, 2022 13:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranı %92

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranının %92 olduğunu belirterek, bu oranın yüze yüze çıkması noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Okullarda her çocuğun ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek, potansiyelini gerçekleştirme imkânı olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bütün faaliyet, proje ve çalışmaların üzerine ekleyerek eğitimin seviyesini ve kalitesinin daha üst çıtalara yükseltilmesi noktasında bütün adımların titizlikle atıldığını, bütün bu çalışmaların geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımız için olduğunu söyledi.

Mesleki Eğitim Programında gelinen nokta ile ilgili olarakta bilgi veren Müdür Akbaş, İlimizde artık eğitim, üretim, istihdam çevrimini çok daha güçlü noktalara taşındığını söyledi.  Akbaş, Mesleki Eğitim Programını tanıtma ve anlatma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek,  mesleki eğitime öğrenci kaydının ise 1205 olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin hedefleri doğrultusunda çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme noktasında önemli çalışmaların olduğunun altını çizen Akbaş, Devletimizin eğitime verdiği büyük destek ve imkânlarıyla okullarımızda oluşturulan laboratuvarlar, robotik kodlama ve tasarım beceri atölyeleri gibi bir çok atölyeler ve bunlarla birlikte 3D Yazıcılar, CNC Tezgahları ve Simülatörler vb. araç gereçler ile okulların donatıldığını ifade etti.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin