blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Eylül, 2024 12:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Öğrenciler İçin Kriz Kapıda

Karabük, her yıl binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan önemli bir şehir olma özelliğini koruyor. Karabük Üniversitesi'nin giderek artan öğrenci sayısı, şehirdeki konaklama imkanlarına olan talebi artırırken, bu durum konaklama fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Özellikle 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda apartlar, özel yurtlar ve kiralık evlerdeki fiyatlarda %20 ile %40 arasında ciddi bir artış yaşandı. Karabük’te konaklama imkanları sınırlı kalırken, bu durum kiraların ve apart fiyatlarının kontrolsüz bir şekilde artmasına yol açtı. Fiyat artışının temel sebeplerinden birinin ülke genelindeki ekonomik sıkıntılar ve inşaat maliyetlerindeki yükseliş olduğunu söyleyen emlakçılar, bu durumu fiyatlarına yansıtırken, öğrenciler uygun fiyatlı konaklama bulmakta zorlanıyor. Bunun yanında, üniversitenin sürekli artan öğrenci sayısı da yaşanacak zorluklara neden oluyor. Birçok öğrenci, bu yüksek fiyatlarla başa çıkmak için çeşitli çözümler arıyor. Özellikle apartman dairelerini birkaç kişiyle paylaşmak daha uygun fiyatlı bir seçenek haline gelirken, bazı öğrenciler ise şehir dışındaki daha uygun fiyatlı bölgeleri tercih etmek zorunda kalıyor. Yetkililerin artan konaklama maliyetlerine yönelik çözüm üretmesi beklenirken, öğrenciler uygun barınma imkanları için alternatifler aramaya devam ediyor.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin