Karabük'te Milli Eğitim Çalışmaları Değerlendirildi - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
28 Kasım, 2023 14:28 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:25
0
0

Karabük’te Milli Eğitim Çalışmaları Değerlendirildi

Karabük’te Milli Eğitim çalışmaları İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Toplantıda; Sene Sonu İşlemleri, Ortak Sınavlar, Belirli Gün ve Haftalar, İnşaat, Güçlendirilecek Okullar, Bakım ve Onarım Çalışmaları, Projeler Ana Gündem Maddeleri arasında yer aldı.

Toplantı alınan kararların ivedilikle yerine getirilmesi noktasında yöneticilere talimatlar veren İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  “Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında; Şehit Öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin galasına katılımını sağladık, Yüzüncü Yıl fidan dikimi, İlimizde Şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimiz için Mevlid-i Şerif okuması, vefat eden öğretmenlerimizin ailelerine ve emekliliğe ayrılan öğretmenlerimize ziyaretler gerçekleştirdik. İl programında da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutladık. Her bir program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİTİM YATRIMLARI DEVAM EDİYOR”

Eğitim yatırımlarının başarılı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Akbaş, ara tatilin ardından 3 okulun daha eğitim öğretime başladığını hatırlatarak, “Devletimiz tüm imkânlarıyla çocuklarımızın çok daha müreffeh ve ihtiyaçları karşılanmış bir ortamda eğitim-öğretim almasını sağlamaktadır. 20 Kasım itibari ile güçlendirme çalışmaları tamamlanan Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu’nu, inşaatı tamamlanan Yazıköy İlkokulu ve Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulunu hizmete açtık. Güçlendirme çalışmaları devam eden Karabük Atatürk Ortaokulu ve Yaşama Sevinci Özel Eğitim Ortaokulu,  yenisini inşa ettiğimiz Şehit Cevdet Çay Ortaokulu ve Fevzi Çakmak Ortaokulu inşaat çalışmalarında sona gelindi. İnşallah bu okullarımızda II. Kanaat dönemi eğitim-öğretime başlamayı planlıyoruz” dedi.

Sene sonu işlemlerinin takibinin yapılması ve zamanında bitirilmesi, herhangi bir aksamaya mahal verilmemesi için hızlı bir şekilde çalışmalara başlanmasını isteyen Akbaş,

“Ödeneklerin zamanında harcanarak tenkis edilmemesi için tüm önlemleri alalım, bu konuda okulları da takibi edelim. Elektrik, su ve doğalgaz fatura ödemelerini zamanında yapalım” dedi. ”

“KARABÜK’ÜN EĞİTİM KALİTESİNİ DAHA DA ARTIRACAĞIZ”

Mesleki eğitim tanıtım programı ve kurumlar arası iş birliği çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Müdür  Akbaş,  ” Mesleki eğitim çalışmaları kapsamında kurum ziyaretleri gerçekleştirdik. KARDEMİR A.Ş. yöneticileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi gerçekleştirdik. Mesleki eğitimin kalitesinin daha da artırılması noktasın çalışmalarımız devam ediyor. Karabük Üniversitesi ile iş birliği çalıştayı gerçekleştirdik. Düzenlenen çalıştayda, öğretmenlik uygulamaları, hizmet içi eğitimler, sosyal etkinlikler, Sosyalfest projesi, atölye ve laboratuarların ortak kullanımının sağlanması, TEKNOKENT firmalarında lise öğrencilerine staj imkânı gibi başlıklarda istişarelerde bulunduk.  İnşallah yaptığımız çalışmalar neticesinde Eğitim Kenti Karabük’ümüzün eğitim kalitesini daha da artıracağız” diye konuştu. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude dis hekimligi ogrencileri sempozyumda bulustu 6L8JvGHb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de diş hekimliği öğrencileri sempozyumda buluştu

Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen öğrenci sempozyumu, akademisyenler ve sektör temsilcilerini öğrencilerle buluşturdu.

Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Diş Hekimliği Kulübü tarafından “Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Öğrenci Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği sempozyumda bilimsel sunumlar ve uygulamalı eğitimler yer aldı. Öğrenci odaklı olarak planlanan etkinlikte mesleki gelişim, bilimsel paylaşım ve uygulama deneyimi ön plana çıktı.

Açılışta konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Tahir Kahraman, sempozyumun öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimine katkı sunduğunu belirterek diş hekimliğinin sürekli gelişim gerektiren bir alan olduğuna dikkat çekti.

Sempozyum Başkanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Olcay Özdemir ise organizasyonun öğrencilerin emeğiyle hayata geçirildiğini vurgulayarak etkinliğin yoğun ilgi görmesinin önemli bir gösterge olduğunu ifade etti.

Özdemir, öğrencilerin aktif rolünün üniversitenin öğrenci odaklı yaklaşımını yansıttığını dile getirdi.

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Taylan Çebi de bu tür bilimsel organizasyonların öğrencilerin mesleki gelişiminde önemli rol oynadığını belirtti.

Program kapsamında Prof. Dr. Mustafa Gündoğar, Uzm. Dt. Gökçe Akbulut, Uzm. Dt. Kuddusi Akbulut ve Uzm. Dt. Murat Dikici tarafından çeşitli başlıklarda sunumlar gerçekleştirildi.

Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Abdullah Çeğe ile Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Ünal tarafından uygulamalı eğitimler düzenlendi.

Gün boyu süren sempozyum, katılımcıların bilimsel bilgi ve uygulama becerilerini geliştirmelerine katkı sağlarken, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin