Reklam
Reklam
raomhfhttg
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Mart, 2025 16:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Mezarlıklar, Ramazan Bayramı İçin Hazırlanıyor

Karabük Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için temizlik çalışmalarına başladı.

Belediye ekipleri, şehir genelindeki mezarlıklarda yabani ot temizliği, ağaç budama, yolların düzenlenmesi ve genel çevre temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların rahat bir şekilde ziyaretlerini yapabilmesi için yürüyüş yolları ve ortak kullanım alanları da özenle temizleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Ramazan Bayramı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, büyüklerimize vefa gösterdiğimiz mübarek bir zamandır. Vefat eden yakınlarımızı dualarla anmak, onlara olan saygımızın bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın manevi duygularını en güzel şekilde yaşayabilmesi için mezarlıklarımızda bakım ve temizlik çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin