Reklam
Reklam
raomhfhttg
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Mart, 2025 16:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Mezarlıklar, Ramazan Bayramı İçin Hazırlanıyor

Karabük Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için temizlik çalışmalarına başladı.

Belediye ekipleri, şehir genelindeki mezarlıklarda yabani ot temizliği, ağaç budama, yolların düzenlenmesi ve genel çevre temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların rahat bir şekilde ziyaretlerini yapabilmesi için yürüyüş yolları ve ortak kullanım alanları da özenle temizleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Ramazan Bayramı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, büyüklerimize vefa gösterdiğimiz mübarek bir zamandır. Vefat eden yakınlarımızı dualarla anmak, onlara olan saygımızın bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın manevi duygularını en güzel şekilde yaşayabilmesi için mezarlıklarımızda bakım ve temizlik çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
g
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Haziran, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Festival öncesi temizlik seferberliği

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “Sakin Şehir” (Cittaslow) ağına üye olan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali öncesi geniş çaplı temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevre bilincini artırmak ve kente gelecek yerli ile yabancı misafirleri en iyi şekilde ağırlamak amacıyla ilçe genelinde çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda ekipler, tarihi dokusuyla öne çıkan kentin simgelerinden olan tarihi çeşmeleri özenle temizleyerek bakımlarını yaptı.

Tarihi çeşmelerde yürütülen hassas çalışmaların yanı sıra, kentin birçok farklı noktasında bulunan otobüs durakları ve çöp konteynerleri de ekipler tarafından yıkanarak dezenfekte edildi.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bu çalışmalarla hem 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre temizliğine dikkat çekildiğini hem de kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali’ne hazırlık yapıldığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin