Karabük’te “Merkez-Taşra Buluşması” Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
67a5f861192e8
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Şubat, 2025 15:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Merkez-Taşra Buluşması” Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı “Merkez Taşra Buluşmaları” kapsamında Karabük İl Müftülüğü ev sahipliğinde merkez ve taşra teşkilatının arasındaki iletişimin güçlendirilmesine yönelik istişare toplantısı ilçe müftülerinin ve din görevlilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili” konulu programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Yurt Dışı Türkler Daire Başkanı Ramazan Ilıkkan ve Diyanet İşleri Uzmanı Ali İhsan Can katıldı.

Din Görevlisi Recep Karayel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, “İrşat görevlileri olarak bizler her alanda sahih dini bilgiyi vatandaşlarımıza ulaştırmakla yükümlüyüz. İşte bu sebeple Dijital dünyayı önemsemeliyiz. Bizleri bu hususta bilgilendirmek amacıyla başkanlığımızdan gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim iyiliği yayan ve kötülüğün her türlüsünü engelleyen kullarından eylesin.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir  “Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili” konulu konferans verdi. Özdemir; sunumunda, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Dijital mecralarda Sırat-ı Müstakimden taviz vermeden hizmetlerimizi yürütmeye gayret ediyoruz. Cami kürsülerinden yapılan vaazlarda yapıcı bir üslup ve kavl-i leyyin bir dil kullanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Konferansın diğer oturumlarında Daire Başkanı ılıkkan ve Diyanet İşleri Uzmanı Can, Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili ile ilgili diğer konuları katılımcılar ile paylaştı. Program Müftü Erhun’un konuşmacılara hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin