Haber Merkezi tarafından
16 Temmuz, 2024 14:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 2

Karabük’te Mangal Kokusu Mahalle Sakinlerini Rahatsız Ediyor

Karabük'ün popüler mekânlarından biri olan Şehir Parkı'nda mangal keyfi yapan vatandaşlar, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Parkın yakınındaki evlerde oturanlar, mangal kokusunun ve dumanının rahatsızlık verdiğini belirtti. Günümüzde piknik ve mangal yapmanın keyifli bir aktivite olduğu kabul edilse de, çevreye verilen rahatsızlıklar bu tür etkinliklere daha dikkatli yaklaşılmasını gerektiriyor. Mahalle sakinleri, Karabük Belediyesi yetkililerinin konuyla ilgili gerekli önlemleri alacaklarını ve herkesin huzurunu korumak için gerekli adımları atacaklarını düşünüyorlar. Karabük Belediyesi tarafından Taşkesti Caddesi'nde 21 bin metrekare alana kurulan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Şehir Parkı, Karabüklülerin vazgeçilmezi oldu. Açıldığı günden beri yoğun ilgiyle karşılan parkta vatandaşlar yer bulmakta zorlanıyor. Tıklım tıklım olan ve kimilerinin yer bulmak için erken saatlerde gittiği park, ağaçları, biyolojik göletleri, çocuk oyun alanları, spor alanları, yemyeşil çimenleri ve yürüyüş yolları ile gün boyu dinlenmek, kitap okumak ya da spor yaparak vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmezi haline geldi. Ancak mangal kokusu ve dumanı çoğu mahalle sakinini rahatsız etmeye başladı. Konuyla ilgili sorun yaşayan vatandaşlar bu konuda bir yaptırım bekliyor. Mahalle sakinleri, piknik alanlarında yapılan mangalın yaydığı yoğun duman ve kokudan rahatsızlık duyuyor. Özellikle hafta sonları artan piknik aktiviteleri nedeniyle, mangal dumanının evlerinin içerisine kadar ulaşması birçok vatandaşı rahatsız etmeye başladı. Mahalle sakinleri, gerekli denetimlerin uygulanmasını istiyor. Özellikle mangal yapılan alanlarda çıkan dumanın evlerine kadar ulaşmasının solunum sorunlarına neden olduğunu ve çevre kirliliğine yol açtığını belirtiyor. Konuyla ilgili belediyelerden ve ilgili kurumlardan konuya duyarlılık göstermeleri ve gereken önlemleri almaları bekleniyor. Aksi takdirde, rahatsızlık artarak devam edeceğe benziyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Anonim

    Demir çelik isten rahatsızlık mangal dumanımı rahtsız etmiş

  2. Misafir

    Başka yermi var, orası meskenlerden rahatsız etmeyecek kadar uzak, BAHANE ARAMAYIN

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik yüreklerden Gazze’deki zulme karşı destek yürüyüşü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistinli çocuklara yönelik zulme dikkat çekmek amacıyla Karabük'te çocukların öncülüğünde yürüyüş düzenlendi.
"Çocukların Sesi Olmak İçin Bir Araya Geliyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, minik yürekler adalet ve barış için meydanlara çıktı.
Polis ekipleri eşliğinde Yenişehir Camii önünden başlayan yürüyüşte çocuklar, ellerinde ‘Çocuklar ağlamasın, zulüm son bulsun', ‘Ellerimiz küçük, kalbimiz büyük' yazılı pankart taşıyarak attıkları ‘Siyonist katiller hesap verecek', ‘Nehirden denize özgür Filistin', ‘Şehitlerin kanları kurtaracak Aksa'yı' sloganlarla soykırımcı İsrail'e tepki gösterdi.
Savaş ve zulme karşı seslerini yükselten çocuklar hem Filistin hem de Doğu Türkistan'da yaşam mücadelesi veren yaşıtlarına destek verdi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası önünde sona eren yürüyüşe aileler ve vatandaşlarda destek verdi.
Grup adına konuşma yapan Emir Bayır, yalnızca kendi adına değil, sesi duyulmayan, adı bilinmeyen ve hayalleri ellerinden alınmış binlerce çocuk adına konuştuğunu belirterek başladığı konuşmasında, savaşların gölgesinde yaşamaya çalışan çocukların dramına dikkat çekti.
Bayır, dünyanın birçok bölgesinde çocukların korku içinde yaşadığını vurgulayarak, "Bazen evlerimiz yıkılıyor, bazen okula giderken bombalar patlıyor. Bazen de sadece yaşadığımız yer farklı diye öldürülüyoruz" ifadelerini kullandı. Filistin, Doğu Türkistan, Yemen, Sudan, Suriye, Arakan gibi mazlum coğrafyalarda çocukların acı çektiğini, kimi çocuğun annesini, kimisinin babasını kaybettiğini; bazılarının ise hiç oyuncağı olmadığını dile getiren Bayır, "Biz çocuklar sadece oyun oynamak istiyoruz. Saklambaç oynamak, bisiklete binmek, resim yapmak, gülmek istiyoruz. Biz ne savaş isteriz, ne nefret, ne de düşmanlık. Sadece yaşamak istiyoruz. Barış içinde, güvenle büyümek istiyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.